Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Metų knygos vaikams rinkimai Varniuose

Metų knygos vaikams rinkimai Varniuose

,,Metų knygos rinkimų'' akcija – tradicinis Varnių miesto bibliotekos renginys skirtas vaikams. Jau šeštus metus dalyvaujame šioje akcijoje, kuri skatina skaitymą ir domėjimąsi šiuolaikinių rašytojų knygomis. Nuo lapkričio iki vasario mėnesio vyko renginiai supažindinantys su vaikų Metų knygų penketuku. Bibliotekos darbuotojoms pagrindiniai pagalbininkai, renkant Metų knygą vaikams, buvo Varnių Motiejaus Valančiaus gimnazijos ketvirtos klasės mokiniai ir jų mokytoja Edita Aleknienė.

Vasario 14 dieną šioje klasėje vyko literatūrinė pamoka ,,Renkame vaikų Metų knygą''. Šiai akcijai mokiniai ruošėsi labai aktyviai. Jie ne tik skaitė knygas, bet ir pristatė.

E. Kumža ir D. Anužas pasirinko V. Vėl knygą „Kaip mes išgarsėjome". Knyga apie tai, kaip vaikai mokosi pažinti pasaulį. Šioje knygoje pasakojama apie nuotykius ir sunkumus, apie mokyklą ir šeimą, apie draugystę, kuri ištveria visus išbandymus.

Kęstučio Kasparavičiaus knygą „Sapnų katytė" pristatė R. Zajančiauskas ir M. Balčys. Mokiniai klausėsi knygos ištraukų ir kalbėjosi apie paslaptingą Sapnų šalį. Ji labai skiriasi nuo mūsų kasdienybės. Vaikai vardijo: sapnų šalyje amžinai žaliuoja augalai, auga mėlynlapiai medžiai, galima skraidyti ant debesėlių, kvepiančių rytą iškeptomis bandelėmis, čia niekas nesapnuoja ir niekas neskuba.

E . Vasiliauskis pristatydamas Jono Liniausko knygą „Suvyniota diena, arba Kokio dydžio būna didelė meilė", stengėsi, kad jo pasakojime apie knygą aktyviai dalyvautų ir visa klasė. Drauge su vaikais jis bandė išsiaiškinti, kaip reikia bendrauti su savo draugais, kaip būti geriems, kokia gali būti šarka, ar meilės dydis priklauso nuo to, kai būni arčiau mamytės... Šios knygos veikėjai miško žvėreliai: jie draugauja, pykstasi, dirba, žaidžia, kalbasi visai taip, kaip ir vaikai.

M. Balčys - Renatos Šerelytės knygą „Krakatukai kosmose". Jam patiko, kad ši knyga mistiška, fantastinė, o labiausiai sužavėjo išgalvoti personažai ir jų keisti vardai.

Išklausę klasiokų, vaikai išsakė savo nuomonę apie perskaitytas knygas, dalijosi įspūdžiais, o pamokos pabaigoje savo simpatijas ir balsus skyrė R. Šerelytės knygai ,, Krakatukai kosmose''. Jų nuomonė sutapo su mažaisiais bibliotekos skaitytojais.

Literatūrinę pamoką organizavo bibliotekininkės V. Krenciuvienė, Z. Macienė ir ketvirtos klasės mokytoja E. Aleknienė.

Zita Macienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje