Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Paminėta Tarptautinė vaikų knygos diena

Paminėta Tarptautinė vaikų knygos diena

Balandžio 2 dieną garsaus danų pasakininko Hanso Christiano Anderseno gimimo diena.

Kasmet Rainių bibliotekoje rengiamos popietės apie H.Ch Anderseną. Skaitome rašytojaus kūrinius ,rodome filmukus, kalbame apie rašytojo kūrybą, gyvenimą.

O šiemet rengėm viktoriną „Ką aš žinau apie rašytoją Hansa Kristianą Anderseną" .Vaikai sužinojo kuriame mieste gimė rašytojas H.K.Andersenas, koks buvo mėgstamas rašytojo užsiėmimas, kada gimė rašytojas ,kokiais metais mirė ,kokia buvo rašytojo vaikystė, kokios šalies buvo rašytojas ,kaip vadinosi pirmoji premija paskirta H.K.Andersenui ir dar daug įdomių dalykų apie rašytoja H.K.Anderseną.

Komandos pasirodė gerai, jos puikiai atsakinėjo į klausimus . Suvedus atsakymų rezultatus mokytoja Salomėjai Angelienė paskelbė, kad surinkta vienodai balų. Atminimui komandos dalyviams bibliotekininkė prisegė ženkliukus „Skaityk-Laisvėk-Tobulėk" .

Apdovanoti aktyviausi skaitytojai prisiminimo dovanėlėmis . Antros klasės moksleivė Salomėja Dagytė, trečios klasės moksleivės Verutė Siriute, Silvija Bagužaitė, ketvirtos klasės moksleivis Vygantui Sirius ir penktos klasės moksleivės Vaiva Siriutė , Violeta Siriutė.

Po renginio sėdėjom prie arbatos puodelio ir čiauškėjom apie pavykusį renginį.

Bibliotekoje vykstančiais renginiais siekiama skatinti skaitymą, populiarinti biblioteką.

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje