Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Iniciatyva VISA LIETUVA SKAITO VAIKAMS

Iniciatyva VISA LIETUVA SKAITO VAIKAMS

Telšių lopšelis – darželis „Mastis“ ir Karolinos Praniauskaitės bibliotekos vaikų literatūros skyrius, atsiliepdamas į „Mažojo Princo fondo“ iniciatyvą „Visa Lietuva skaito vaikams“ pakvietė visas rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigas dalyvauti edukacinėje programoje „Skaitantis darželis“. Projektas prasidėjo vasario 1 d. ir tęsėsi iki balandžio 2 –Tarptautinės vaikų knygos dienos. Projekto metu vaikams kasdien buvo skaitomos įvairios pasakėlės. Po to girdėtų pasakų herojus vaikai perkėlė į savo piešinius.

Balandžio 3 d. prie šios akcijos prisijungusių darželių atstovai rinkosi į Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrių piešinių parodos atidarymui ir akcijos „Visa Lietuva skaito vaikams“ aptarimui.

Telšių lopšelio - darželio „Mastis“ l. e. direktorės pareigas Danutė Urnikienė trumpai pristatė programą „Skaitantis vaikų darželis“. Darželio auklėtojos pasidalino patirtimi kaip sekėsi skaityti pasakas vaikams.

Aptarime dalyvavusios l/d „Nykštukas“ pedagogės Sandra Paulauskienė ir Natalija Darienė, trumpai pristatė kaip buvo vykdomas projektas jų įstaigoje ir pademonstravo stendą su nuotraukomis ir piešiniais.

Telšių lopšelio - darželio „Berželis“ auklėtojos Aušra Jonikienė, Regina Andrijauskienė, Stasė Balčiūnienė vaikams pasakas skaitė prieš pietų miegą. Į pasakų skaitymą jos įjungė mamas, močiutes, vyresnius brolius ir seses. Pastebėta, kad vaikams patinka klasikinės pasakos, su spalvingomis iliustracijomis.

Telšių lopšelio - darželio „Eglutė“ auklėtoja Regina Lukauskienė ne tik skaitė vaikams, bet skatino juos kurti savo pasakas ir sekti jas draugams. Viena vaikų sukurta pasaka buvo perskaityta ir aptarimo metu. Auklėtoja Ona Moniuvienė pristatė plakatą su perskaitytomis pasakomis, kurios iliustruotos vaikų „kalbos perliukais“ – pasisakymais.

Vaikų literatūros skyriaus vedėja Rūta Savickienė, skatindama bibliotekos, šeimos ir darželio bendradarbiavimą, priminė, kad vaikų literatūros skyriuje vaikų darbeliai ir visos vaizdinės akcijos priemonės bus eksponuojamos visą balandžio mėnesį. Tėveliai, atėję pažiūrėti savo vaikų darbelių, turės puikią galimybę su vaikais pavartyti knygeles ar tapti nuolatiniais bibliotekos skaitytojais. Norisi pasidžiaugti, kad visi vaikai įsitraukė į pasakos klausymąsi bei jos sekimą, - pajuto knygos skaitymo ir klausymo malonumą, tuo pačiu lavino vaizduotę, tobulino kalbą, piešė. Renginio metu akcijoje dalyvavusios auklėtojos apdovanotos Padėkos raštais, o vaikai, nupiešę įdomiausius piešinius – dovanėlėmis.

Vykdomame projekte dalyvavo lopšelių – darželių „Berželis“, „Eglutė“, „Mastis“, „Nykštukas“ ir Telšių „Saulėtekio“ pradinės mokyklos vaikai.

Rūta Savickienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje