Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Biblioteka – vienas pasaulis, daug istorijų

Biblioteka – vienas pasaulis, daug istorijų

Kaip ir visoje Lietuvoje, taip ir Kaunatavos bibliotekoje, balandžio 23 – 29 dienomis nuvilnijo 14-oji Nacionalinę bibliotekų savaitės renginiai, kurių šūkis buvo - „Biblioteka – vienas pasaulis, daug istorijų".

Prie bibliotekos durų į savaitės užsiėmimus kvietė smagus užrašas kuris skelbė, kad bibliotekoje visą savaitę bus vykdoma „Biblioterapija" : pasitarkite su bibliotekininku „. Savaitės atidarymas buvo vienas iš smagiausių savaitės renginių nes pirma diena buvo skirta smagioms istorijoms. Skaitytojai pasakojo smagiausias savo gyvenimo istorijas, o mokinukai piešė šypsenėles, kuriomis papuošė bibliotekos duris.

Istorijos diena buvo gan darbinga ir įtempta. Moksleiviai padedami istorijos mokytojos L. Čiapienės ir dailės mokytojos R. Rezgienės darė atspaudus nuo senųjų Kaunatavos bajorų Kauneckų antkapiu, vėliau juos karpė detalėmis ir suklijavo į faksimilių parodą „Kaunatava- Kauneckai", kuri bibliotekoje bus visą gegužės mėn. Paroda bus demonstruojama ir susirinkusiems svečiams per Kaunackų kriptos šventinimo iškilmes gegužės 9 dieną.

Mano istorijos diena, buvo viena iš nuoširdžiausių, nes skaitytojai pasakojo pačias jautriausias gyvenimiškas savo istorijas.

Renginių ciklą užbaigėme bibliotekos istorijų diena. Daugiausiai susidomėjimo sulaukė viktorina „Mūsų biblioteka- mūsų žinių tvirtovė", kurioje vaikai ir suaugusieji iš knygų viršelių piešinių spėjo kokia knyga slepiasi, pasakojo ko išmokę ar pasimokę iš knygų. Taip pat tądien atidaryta parodėlę „Knygos suknelė", kurioje rankų darbo knygos ir jų viršeliai. Parodoje Jūratės, Rimos, Rimantės ir Vilijos darbai. Parodėlė sulaukė daug lankytojų, daugelis iš jų sakė mielai prisidėtų prie tokios parodos, tad gal būti, kad ji taps tradicine bibliotekų savaitės paroda.

Savaitė, pažėrusi begalę istorijų, pripildė biblioteką gerų emocijų, naujų draugų ir idėjų ateinantiems susitikimams.

 
Savanoris bibliotekoje