Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Atokios stotys

Atokios stotys

Rugpjūčio 29 d. Telšiuose svečiavosi Utenos ir žemaičių krašto poezijos almanacho ,,Atokios stotys“ autoriai: Alvydas Katinas, Utenos savivaldybės meras, Regina Katinaitė-Lumpickienė, Vytautas Kaziela, Petras Panavas, Ona Jautakė, Vytautas Šimkūnas, Viktoras Gulbinas, Dalia Tamošauskaitė, Dalnielius Milašauskas, Petras Gintalas, Gvidas Latakas ir Vytautas Stulpinas.

Pirmiausia svečius rajono Savivaldybėje priėmė meras Vytautas Kleiva, vėliau jie lankėsi Žemaičių Kalvarijoje, poeto Vytauto Mačernio muziejuje, vyko į Šarnelę-poeto tėviškę, kalnelyje ant jo kapo padėjo po dievmedžio šakelę, kanadinę rykštelę, astrų. Irena Šimkūnienė, poeto V.Šimkūno žmona, paskaitė V.Mačernio eilėraščių. Profesorius Algirdas Žebrauskas supažindino su naujai atgimusiais Telšiais.
Tos pačios dienos popietę Žemaičių ,,Alkos“ muziejuje ,,Atokių stočių“ autoriai susitiko su telšiškiais poezijos gerbėjais, kurie klausėsi jų skaitomų eilių ir gėrėjosi Telšių muzikos mokyklos mokytojos, Tarptautinio forumo Suomijoje laureatės Ramintos Šukytės ( akordeonas ir fortepijonas) ir bardo Romualdo Miškinio atliekamais klasikiniais kūriniais.
R. Katinaitė-Lumpickienė skaitė ir aukštaičių tarme parašytas eiles. Ji kilusi iš Antano Miškinio krašto, šio poeto vardo laureatė, o šiemet už eilėraščius, parašytus rytų aukštaičių uteniškių tarme, už kultūrinę ir literatūrinę veiklą apdovanota Telšių savivaldybės mero premija.
Vakaro pabaigoje Utenos savivaldybės meras, poetas ir kiti svečiai buvo apdovanoti Žemaičių garsiuoju sūriu ,,Džiugas“ .
Svečiai aplankė Vytauto Mačernio klasę, pavaikščiojo po žolynėlį, kur bus statomas paminklas ir atsisveikino iki kito karto.

 
Savanoris bibliotekoje