Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Rudens tyloj

Rudens tyloj

Poezija be galo tinka rudeniui! Susikaupimo laikas kiekvieno širdyje... Mažiau judesio... Mažiau bėgimo. Pats laikas sustoti ir tiesiog klausyti... ką kalba ruduo... jausmai... poezija... ir suprasti, kad poezija- tai mumyse atsispindėjusi tikrove, tai mūsų patirtys, grįžtančios į gyvenimą gyvo žodžio pavidalu. Tereikia išmokti žiūrėti, pamatyti aplink save gyvą, vaikštantį, kvėpuojantį ir dainuojantį poezijos pasaulį. Tereikia tik pamatyti...

Gedrimų Savarankiško gyvenimo namuose, jaukioje, žvakučių plazdėjimo lydimoje susikaupimo atmosferoje, sugužėjo poezijos literatūros mėgėjai, kurie pasiilgo švelnumo, ramybės, romantinių dainų ir poezijos. Tai tarsi atgaiva visiems pavargusiems nuo kasdienybės rūpesčių, tiesiog pabūti dainų ir poezijos popietėje ,,Rudens tyloj..."

Visi susirinkusieji buvo pasveikinti Telšių K. Praniauskaitės bibliotekos Buožėnų filialo bibliotekininkės Sandros Jurkaitienės daina.

Savo kuriamas eiles, pulsuojančias švelnumu, kupinas meilės ir išminties, pristatė poetės Irena Daubarienė, Elena Borusevičiūtė- Šidlauskienė. Poetės papasakojo kiekvieno eilėraščio istoriją. Klausantis eilėraščių daugeliui skruostu riedėjo ašaros. Visus užbūrė ir tarsi ant sparnų nunešė lyg pat debesų savo gražiomis romansų dainomis jaunieji atlikėjai Monika ir Klaidas.

Gedrimų ,, Bočių" narė Rūta Grajauskienė savo eilėmis pakėlė nuotaiką besiklausantiems.

Dėkojame Gadūnavo seniūnijos kultūros darbuotojams, Telšių K. Praniauskaitės bibliotekos Buožėnų filialo bibliotekininkei Sandrai Jurkaitienei, Gedrimų filialo bibliotekininkei Ingridai Bubilienei už galimybę išgirsti poeziją, už šiltą ir jaukią popietę, kuri buvo kupina kūrybos ir gražių dainų.

Soc. darbuotoja Irma Beresnevičienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje