Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Poezijos popietė „ Gyvenimo giesmė“ Janapolės pagrindinėje mokykloje

Poezijos popietė „ Gyvenimo giesmė“ Janapolės pagrindinėje mokykloje

Gyvenimas yra Giesmė, Gaida. Kiekvienas kažkada gyvai pajaučiame, kad švęsti ­ tai klausytis. Ir klausydami Gaidos, mes švenčiame. Žmogaus balsas yra ryškiausias gyvenimo Gaidoje... Šiomis Vydūno mintimis į susirinkusiuosius kreipėsi poezijos popietės organizatorė Žemaitijos kolegijos Telšių fakulteto III ­ KVV kurso studentė A. Ubartienė. Ši popietė Aušrai - jos studijų baigiamasis darbas. Pavasarinėje poezijos popietėje dalyvavo Janapolės pagrindinės mokyklos direktorė J. Šileikienė, mokiniai, mokytojai, aplinkinių miestelių bibliotekų bibliotekininkai, Janapolės bendruomenės pirmininkas Č. Ubartas, Janapolės parapijos klebonas T. Domarkas, Telšių r. Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos pavaduotoja bei Žemaitijos kolegijos Telšių fakulteto dėstytoja V. Urnikienė, Luokės seniūnijos kultūros centro direktorė M. Beleckienė, Telšių muzikos mokyklos moksleiviai bei jų vadovas A. Kontautas, bardas R. Miškinis ir Janapolės bendruomenė.

Susirinkusiems savo eiles skaitė buvusios Janapolės mokyklos mokytojos G. Petrulienė ir I. Kumžienė, Varnių bibliotekos bibliotekininkė Z. Macienė. Janapolės bendruomenėje yra daug kūrybingų žmonių, kurie šoka, dainuoja, groja bei rašo eilėraščius. Vieni iš tokių – V. Žukauskas ir J. Šileika, o viešnios iš Telšių Lauros Lu eilėraščių reikėjo klausytis ne tik ausimis, bet teko įtempti ir protą. R. Bagočienės iš Kegų eilėraščius susirinkusiems skaitė renginio vedėjos A. Ubartienės brangiausias žmogus ­ mama V. Lenkauskienė. Svečiams antrino ir Janapolės pagrindinės mokyklos mokiniai, skaitydami poeziją. 6 klasės mokinė J. Balskutė skaitė savo kūrybos žemaitišką eilėraštį apie šeimą. Pats jauniausias popietės dalyvis ­ penktokas D. Štombergas ­ popietės svečiams padeklamavo M. Vainilaičio eilėraštį „Žieminis griežliukas". Eilėraštį gestų kalba poezijos mėgėjams padovanojo septintokė E. Aleksandravičiūtė.

Anot Vydūno, gyvendami oriai, dirbdami kilniai, ilsėdamiesi turiningai, mes sukuriame vertingą būtį, kurią galima vadinti Giesme. Janapolės pagrindinės mokyklos bendruomenė visus kviečia puošti savo ir kitų gyvenimą, kasdienybę poezija, geros knygos skaitymu, o jei aplanko įkvėpimas ­ tai ir sava kūryba.

Janapolės pagrindinės mokyklos mokytoja Renata Kulevičiūtė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje