Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » 2016 » Balandžio 1 –ją dieną Kaunatavos filiale buvo pažymėta Tarptautinė vaikų knygos diena.

Balandžio 1 –ją dieną Kaunatavos filiale buvo pažymėta Tarptautinė vaikų knygos diena.

Balandžio 1 –ją dieną Kaunatavos filiale buvo pažymėta Tarptautinė vaikų knygos diena.

Balandžio 2-oji – Tarptautinė vaikų knygos diena. Ši diena, sutampanti su žymaus danų pasakininko Hanso Kristiano Anderseno gimtadieniu, pasaulyje pradėta švęsti 1967 metais, o jos idėją iškėlė Tarptautinė vaikų knygos taryba (IBBY). Lietuvoje ši šventė minima 24-ąjį kartą, o pasaulyje – jubiliejinį, 50-ąjį kartą.


Šiemet Tarptautinės vaikų knygos dienos kreipimosi į pasaulio skaitytojus „Buvo kartą...“ autorė – rašytoja Luciana Sandroni , o plakato autorius – dailininkas ir rašytojas Ziraldo.
Šiai šventei Kaunatavos bibliotekoje ruošėmės ilgai ir kantriai. Mažųjų aktorių grupė, kartu su praktikante Evelina Vozgidraite, statė spektaklį ir repetavo L. Sandroni tekstą, kurį skaitė vienu metu visose bibliotekose. Šventės metu pristatyta premjera Selemono Paltanavičiaus „Gyveno katą katės“ sulaukė daug aplodismentų, nes ir žiūrovai buvo labai šaunūs ir nuoširdūs. Tai Kaunatavos kaimo vaikai, Upynos darželio auklėtiniai ir svečiai iš Tryškių miestelio. Po spektaklio visi kartu kūrė pasaką ir ją nupiešė ant ilgos popieriaus juostos, kurią vėliau susuko į rulonėlį ir peržiūrėjo per mioramą. Kūrinėlį pavadino „Melagių pasaką“, nes ir diena buvo kai galima truputį pameluoti. Pasaką pabaigė uždarydami melagį į knygą, kad ten lauktų kitos melagių dienos.
Kaunatavos biblioteka turi tradiciją per Vaikų knygos dieną rinkti ir karūnuoti per metus labiausiai patikusią knygą. Buvo pateiktos ir vaikų pasiūlytos karūnuoti trys knygos: Vyt. Račicko „Aš, dviratis, pirmoji meilė ir sliekai“, P. Mašioto „Kiškis drąsuolis“ ir K. Kubilinsko „Stovi pasakų namelis“, o darželinukai siūlė savo mėgstamiausias Vyt. Landsbergio knygeles, bet karūna šiemet netradiciškai atiteko pačių sukurtai „Melagių pasakai“, nes už ją buvo balsuojama visų garsiausiai.
Renginį spalvotai ir su didžiausiais linkėjimais užbaigė viešnios iš Tryškių seniūnijos, kurios kartu su socialine darbuotoja Kristina Girčienę ant spalvotų balionų surašytus linkėjimus surišo į didelę linkėjimų gėlę.

 
Savanoris bibliotekoje