Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » 2016 » RENGINYS V. ŠEKSPYRUI ATMINTI VARNIUOSE

RENGINYS V. ŠEKSPYRUI ATMINTI VARNIUOSE

RENGINYS  V. ŠEKSPYRUI ATMINTI  VARNIUOSE

Lietuvos bibliotekininkų draugija, atsiliepdama į Pasaulinės Britų tarybos programos „Šekspyras gyvas!“ renginius, skirtus 400 – sioms pasaulio rašytojo, poeto ir dramaturgo mirties metinėms paminėti, pakvietė respublikos bibliotekas organizuoti savo skaitytojams – literatūrinius renginius, kūrinių parodas bei kitas menines akcijas.

Gražus renginys V. Šekspyrui atminti balandžio 14 dieną įvyko VŠĮ Telšių RPMC bibliotekoje, kurios vedėja Danutė Skrodenienė plačiai duris atvėrė, skaidres demonstravo ne tik būsimiesiems barmenams ir padavėjams, bet ir Varnių filialo knygų skaitytojams.

Rašytojo turtingo kūrybinio gyvenimo biografiją auditorijai pristatė Varnių miesto bibliotekininkė V.Krenciuvienė, o jos kolegė Z.Macienė, perskaičiusi V.Šekspyro „Meilės himną“, renginio dalyviams priminė talentingiausio pasaulio kūrėjo neblėstančius šedevrus „Romeo ir Džiuljetą“, „Hamletą“, „Otelą“, „Makbetą“, „Karalių Lyrą“ ir kt.

V.Šekspyro „Sonetus“ skaitė pirmo kurso moksleiviai: D.Vaitkevičiutė, G,Kundrotaitė, D.Kairytė, S.Bielskytė, E.Remezaitė ir M.Steponavičius. Skaitovus ruošė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja L.Ereminienė.

Renginį puošė gausi V.Šekspyro kūrinių paroda.

Stanislovas Genutis

Nuotraukoje: Renginys V.Šekspyrui atminti.

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje