Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » 2016 » „Vasaros skaitymo iššūkis“ Tryškių bibliotekoje pasibaigė, o knygų skaitymas tęsiasi

„Vasaros skaitymo iššūkis“ Tryškių bibliotekoje pasibaigė, o knygų skaitymas tęsiasi

„Vasaros skaitymo iššūkis“ Tryškių bibliotekoje pasibaigė, o knygų skaitymas tęsiasi

Pasibaigė visą vasarą trukęs projektas „Vasara su knyga“ bei „Vasaros skaitymo iššūkis“, į kurių veiklą buvo įsitraukę ir Tryškių bibliotekos skaitytojai. Nuo birželio 1 d. pradėta dalyvių registracija į Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos organizuojamą „Vasaros skaitymo iššūkį“. Skaitytojai registravosi bibliotekoje ir gavo lankstinuką, kuriame įrašyta 10 užduočių: perskaityti knygą, kuri buvo išleista tavo gimimo metais, knygą mėlynu viršeliu, su pakvaišusia antrašte, negrožinę knygą, kad pavadinime būtų paminėtas gyvūnas, apie istorinį įvykį, apie šalį, į kurią tikriausiai nenuvyksi ir t. t. Atlikus užduotį, t. y. perskaičius knygą, tai pažymima lipduku – drugeliu. Iššūkis įvykdytas perskaičius knygas pagal kiekvieną užduotį. Duomenys buvo fiksuojami „Skaitymo iššūkio“ tinklaraštyje, taip sukuriant perskaitytų Knygų bokštą.

„Vasaros skaitymo iššūkį“ Tryškių bibliotekoje priėmė 16 skaitymo aistruolių, bet tik 4 dalyviai įveikė visas užduotis – perskaitė 10 knygų, kitiems, matyt, pritrūko laiko arba atkaklumo (kai kuriems – labai nedaug, vos 1-3 knygų). Skaitomiausios „Vasaros skaitymo iššūkio“ knygos buvo mėlynais viršeliais, su pakvaišusiomis antraštėmis ir gyvūnais pavadinime: K. Paterson „Tiltas į Terabitiją“, J. Kliebenstein „Diena, kai aš tapau kietas“, T. Watson „Pagaliukų šuo“, D. Kandrotienės „Pasaiba“, K. Navako „Kalbančio sūrio burtai“ ir kt. Nemažai perskaityta ir nuotykių knygų – apie jas kalbėjome surengtoje popietėje. Kad projekto dalyviams būtų lengviau pasirinkti knygas, bibliotekoje buvo įkurta atskira lentyna su atrinktomis visų užduočių knygomis. Pirmosios trys dalyvės, įveikusios visą „Skaitymo iššūkį“, apdovanotos skaitymo pagalvėlėmis ir kuprinėlėmis. Prizai įteikti Gabrielei, Augustei ir Paulinai. Akcijos metu dalyviai galėjo atlikti ir kūrybinę užduotį: piešti ar kitaip iliustruoti labiausiai patikusios knygos herojų. Tryškių bibliotekos „Vasaros skaitymo iššūkio“ dalyviai atliko vieną bendrą užduotį – sukūrė mirioramą perskaitytų knygų motyvais, taip pat keletą vieno lapo knygų. Už Augustės iliustruotą labiausiai patikusios knygos herojų ir jos nuotrauką, kurioje ji skaito savo augintiniui Vudžiui prie sukurto knygų bokšto, buvo galima balsuoti Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Facebook paskyroje „Skaitymo iššūkis 2016“. Gabrielės piešiniai papuošė biblioteką.

Džiugu, kad nemažai vaikų vasarą praleido turiningai – skaitydami, o dabar bibliotekoje jau prasidėjo rudeniniai susitikimai su knyga. Pirmieji šią pažintį pradėjo Tryškių Lazdynų Pelėdos gimnazijos antrokai su mokytoja Janina Vainauskiene. Į biblioteką juos atginė noras sužinoti, kaip gimsta knyga, kiek daug atsakingų asmenų – autorius, dailininkas, knygrišys ir t. t. - dalyvauja knygos kūrime, kol ji pasiekia knygų lentynas. Vaikai apžiūrėjo naujas spalvingas knygeles, paskaitė iš jiems patikusių, o pamokėlę baigėme pasižadėjimu ne tik skaityti, bet ir tausoti knygas.

Tryškių filialo vyr. bibliotekininkė Janina Norvaišienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje