Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » 2016 » Ekskursijos, ekskursijos...

Ekskursijos, ekskursijos...

Ekskursijos, ekskursijos...

Rugsėjo 15 dieną Telšių „Ateities“ progimnazijos 1A klasės mokiniai, vedini savo mokytojos Rasos Piluckienės atskubėjo į renovuota Telšių Karolinos Praniauskaitės viešąją biblioteką.

Vaikai apžiūrėjo naujas bibliotekos patalpas, susipažino su knygų išdavimo, saugojimo ir priėmimo tvarka bei elgesio bibliotekoje taisyklėmis. Mažieji skaitytojai pasidžiaugė vaikiškomis knygelėmis, pavartė enciklopedijas. Pasivaišinę saldainiais su gera nuotaika vaikai išskubėjo namo.

Rugsėjo 16 dieną bibliotekoje apsilankė, Telšių „Kranto“ progimnazijos 7C klasės mokiniai su auklėtoja Laimute Každailavičiene.

Bibliotekos darbuotojos pakvietė mokinius apžiūrėti naujas bibliotekos patalpas, supažindino su bibliotekos skyriais, teikiamomis paslaugomis, taisyklėmis. Mokiniai susidomėjo bibliotekoje veikiančia interaktyvia paroda „Lietuva Europoje ir Europa Lietuvoje“. Viešnagė bibliotekoje visiems patiko.

Rugsėjo 20 d. bibliotekoje svečiavosi Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos 3B klasės mokiniai ir jų mokytoja Ramunė Šemetienė. Apžiūrėję biblioteką ir susipažinę su bibliotekos skyriais, vaikai susidomėjo vaikų literatūros skyriaus veikla, knygų fondais, teikiamomis paslaugomis.

 Vaikai buvo be galo smalsūs ir žingeidūs. Jie suprato, kad bibliotekoje yra ne tik knygos – čia  galima užsiimti ir kita  įdomia veikla, siūloma bibliotekos darbuotojų.

 
Savanoris bibliotekoje