Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » 2017 » Atidaryta žemaičių bajorų heraldikos paroda

Atidaryta žemaičių bajorų heraldikos paroda

Atidaryta žemaičių bajorų heraldikos paroda

Žemaičių bajorų draugija vienija 208 narius, 32 gimines ir jiems priklauso 25 bajoriški herbai. Siekdami išsaugoji bajoriškąjį paveldą žemaičių bajorai, kartu su Telšių Karolinos Praniauskaitės viešąja biblioteka surengė žemaičių bajorų heraldikos parodą.
Liepos 13 d. gausiais susirinkę žemaičių bajorai visuomenei pristatė ne tik garbingai išrikiuotas giminių vėliavas, bet ir herbų istorinius prašymus. Vieta parodai pasirinkta ne atsitiktinai. Mat pati rašytoja, Karolina Praniauskaitė, yra bajoriškos kilmės.


Parodos atidarymo metu diskutuota apie tai, kokia bajorų veiklos reikšmė šiuolaikinės visuomenės gyvenime, ką mums patiems reiškia šis senelių ir prosenelių mums perduotas vardas. Aptarta galimybė kartu su žemaičių bajorais garsinti poetės Karolinos Praniauskaitės vardą ir kitąmet, švenčiant jos 190-ąsias gimimo metines, prisidedant prie jos vardo įamžinimo.
Gražų ketvirtadienio vakarą žemaičių bajorai ne tik pasižiūrėjo filmuotą medžiagą, kurioje įamžintos draugijos 20 metų jubiliejinės šventės akimirkos, bet Karolinos Praniauskaitės viešajai bibliotekai paliko ir dovanų. Tai žurnalai „Lietuvos bajoras“, kurie nuo šiol rado savo vietą bendrojoje bibliotekos skaitykloje ir prieinami kiekvienam, besidominčiam bajoriška veikla ir puoselėjamomis tradicijomis. Taip pat sudalyvavo Durbės mūšio paminėjimo iškilmėse.
Žemaičių bajorų heraldikos paroda Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje veiks iki rugpjūčio 16 dienos, todėl kviečiame apsilankyti.

Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos direktorė Jolanta Sutkutė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje