Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » 2017 » Adventinė popietė Nerimdaičiuose

Adventinė popietė Nerimdaičiuose

Adventinė popietė Nerimdaičiuose

Adventas yra metas įžiebti šviesą savo ir kito sieloje – tai susikaupimo, meilės ir džiaugsmo metas!
Gruodžio 3 dieną Nerimdaičių bendruomenės namuose vyko Adventinė popietė „Kalėdų belaukiant“. Popietę organizavo Nerimdaičių biblioteka, filialo „Bočiai“ pirmininkė Ona Račkauskienė ir seniūnaitis Giedrius Račkauskas. Šios popietės tikslas buvo ugdyti pagarbą lietuvių liaudies papročiams ir tradicijoms. Renginyje dalyvavo Nerimdaičių miestelio gyventojai, svečiai iš Tučių ir Nevarėnų. Dalyviai stebėjo mini spektakliuką, klausėsi pasakojimų apie advento senovinius papročius, tradicijas ir burtus. Dėmesys buvo skirtas ir savo krašto kalbai puoselėti. Mažoji renginio dalyvė Rugilė visus pradžiugino žemaitiškais pasakojimais.


Renginio simboliu tapo advento vainikas. O pirmąją Pranašų žvakę uždegti buvo pakviesta filialo „Bočiai“ pirmininkė O. Račkauskienė. Popietės metu buvo pristatyta respublikinė akcija „Knygų Kalėdos“, kurią jau septintus metus inicijuoja ir globoja LR prezidentė Dalia Grybauskaitė. Paskelbus šią akciją buvo įžiebta simbolinė knygų eglė. Dalijantis prasmingomis mintimis apie knygas, buvo kviečiami visi padovanoti knygą savo bibliotekai. Vėliau vyko žaidimai, buvo minamos mįslės, ragaujami adventiniai patiekalai. Po to, linkėdami gražių, šiltų ir jaukių artėjančių švenčių, popietės dalyviai keitėsi savo rankų darbo dovanėlėmis.
Šis jaukus, prasmingas pasibuvimas kiekvienam suteikė susikaupimo ir gerų emocijų. Svarbiausia nepamiršti senųjų tradicijų, suprasti jų reikšmę, jas puoselėti bei perduoti iš kartos į kartą...

Vyr. bibliotekininkė Neringa Račkauskienė

 
Savanoris bibliotekoje