Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » 2017 » Lietuvos bajorų karališkoji sąjunga posėdžiavo Telšiuose

Lietuvos bajorų karališkoji sąjunga posėdžiavo Telšiuose

Lietuvos bajorų karališkoji sąjunga posėdžiavo Telšiuose

Jau ne kartą Telšių Karolinos Praniauskaitės bibliotekoje į įvairius susitikimus rinkosi Žemaičių bajorų draugijos nariai. Šį šeštadienį turėjom garbę bibliotekoje sutikti Lietuvos bajorų karališkosios sąjungos senatą. Į bajorų veiklos istoriją gruodžio 9-toji įrašyta kaip neeilinė diena, mat būtent Telšiuose septynių kraštų vadai pasirašė bendradarbiavimo sutartis su Lietuvos bajorų karališkąja sąjunga.

Pirmą kartą Lietuvos bajorų karališkosios sąjungos senato posėdis vyko Telšiuose, Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje. Svečius, atvykusius į Žemaitijos sostinę, pasitiko Žemaičių bajorų draugijos pirmininkas Stanislovas Kasparavičius, taip pat bajorai ir šios draugijos nariai Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius Saulius Urbonas ir Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos direktorė Jolanta Sutkutė. Neatsitiktinai čia, žemaičių bajorės, poetės Karolinos Praniauskaitės vardo bibliotekoje senatoriams ir svečiams parodytas filmas apie šią iškilią asmenybę, surengta ekskursija po Telšių miestą.

Svarbiausiu įvykiu tapo iškilmingas bendradarbiavimo sutarčių su Lietuvos Bajorų karališkosios sąjungos ir Telšių, Šiaulių, Panevėžio, Tauragės, Klaipėdos ir Vilniaus bajorų draugijų pasirašymas. Mieste ant septynių kalvų antspaudus ir parašus sudėjo ir rankas paspaudė septynių bajorų draugijų vadai.

Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos informacija

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje