Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Gabrieliaus kariai. Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų ir „Aitvaro“ istorija

Gabrieliaus kariai. Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų ir „Aitvaro“ istorija

Gabrieliaus kariai. Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų ir „Aitvaro“ istorija

Autorius: Aleksandras Matonis


Žurnalisto, buvusio Lietuvos diplomatinės atstovybės Afganistane vadovo knyga apie specialiąsias pajėgas "Gabrieliaus kariai. Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų ir „Aitvaro“ istorija" – nuo jų ištakų sudėtingu Lietuvos Respublikos nepriklausomybės įtvirtinimo laikotarpiu 1991 m., kai veikė Aukščiausiosios Tarybos Apsaugos skyrius (ATAS), formuojant Ypatingosios paskirties tarnybą (YPT), Specialiųjų operacijų pajėgas (SOP), iki eskadronų „Aitvaras“ tarptautinių misijų Afganistane atliekant specialiąsias užduotis NATO pajėgų vykdomose operacijose.
Dokumentine medžiaga, autentiškais aukštų karinių vadovų liudijimais paremtas pasakojimas atskleidžia vingiuotą specialiųjų pajėgų raidos kelią, verčia didžiuotis jų pasiekimais ne tik vietinio, bet ir tarptautinio prestižo prasme, tačiau primena ir aštrius buvusius vidinių struktūrų lūžius. Knyga gausiai iliustruota nuotraukomis, įdomi ir vertinga pažinimo prasme.

 
Savanoris bibliotekoje