Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Mažoji laimės knyga. LYKKE: Laimingiausi pasaulio žmonės

Mažoji laimės knyga. LYKKE: Laimingiausi pasaulio žmonės

Mažoji laimės knyga. LYKKE: Laimingiausi pasaulio žmonės

Autorius: Meik Wiking


Nesunku suprasti, kodėl Danija dažnai vadinama laimingiausia šalimi pasaulyje. Maža to, kad čia puikiai subalansuotas darbas ir asmeninis gyvenimas, yra nemokamas švietimas ir niekada nevėluoja traukiniai, kiekvieno dano namuose taip pat sudeginama daugiau žvakių negu kur nors kitur.
Taigi niekas labiau neišmano apie laimę — danų vadinamą lykke — kaip Meikas Wikingas, Laimės tyrimų instituto Kopenhagoje direktorius ir bestseleriu tapusios Mažosios laimės knygos: Hygge autorius. Ir nors daug ko galime pasimokyti iš danų, kai kalbama apie pasitenkinimą gyvenimu, Meikas Wikingas tiki, kad raktai į laimę iš tikrųjų yra išslapstyti visame pasaulyje.
Važinėdamas po įvairius planetos kampelius ir rinkdamas įrodymus, istorijas ir patarimus, Meikas surado bendrus bruožus, kurie vienija laimingus žmones visame pasaulyje. Į šią lobių medžioklę, kurios tikslas — atrakinti duris į vidinį pasitenkinimą ir laimę, jis pasiima ir mus. Tai puikus vadovas visiems, kas nori rasti šiek tiek daugiau lykke savo gyvenime.

 
Savanoris bibliotekoje