Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Šeimos reikalai

Šeimos reikalai

Šeimos reikalai

Autorius: Rohinton Mistry

ROHINTON MISTRY (Rohintonas Mistris; 1952 m.) – vienas žymiausių šiuolaikinių autorių, indų tautybės rašytojas, gyvenantis Kanadoje, dėl savo literatūrinės sėkmės ir tekstų kokybės lyginamas su Salmanu Rushdie. Trys iš jo romanų buvo nominuoti Bookerio premijai. Lietuvių kalba išleista „Trapi pusiausvyra“ („Tyto alba“, 2015 m.) laikoma viena geriausių kada nors parašytų knygų apie Indiją. Romanas „Šeimos reikalai“ vėl panardina mus į šios šalies gelmes. Pasakojimas apie tris Parsų šeimos, gyvenančios Mumbajuje, kartas, pribloškia savo tikrumu.
Svarbiausia gyvenime – šeima. Svarbiausias šeimoje – Narimanas, visų gerbiamas patriarchas. Tačiau šitos šeimos harmonija – labai trapi: senukas serga. Dukra ir anūkai iš visų jėgų stengiasi prižiūrėti tėvą, bet ankštuma ir nepriteklius griauna visas pastangas. Senasis patriarchas vis giliau grimzta į prisiminimus apie savo pirmąją uždraustą jaunystės meilę, žentas visus pinigus pralošia Mumbajų užvaldžiusioje loterijos karštinėje – atrodo, kenčia visi... Tačiau būtent rūpinimasis senu tėvu pakeičia šeimos narių elgesį, priverčia juos kitaip pažvelgti į gyvenimą; tai keičia ir jų likimus. Šeimos narių tarpusavio meilė, išmintis, perduodama iš kartos į kartą, nuolankumas ir atsidavimas vieni kitiems, parama sunkią akimirką ir yra tai, kas daro mus žmonėmis.
Šeima yra visas pasaulis, šeima, o ne kas kitas, yra mūsų gyvenimo pamatas. „Šeimos reikalai“ – tai ne tik vienos šeimos reikalų istorija, tai ir nepaprastai įspūdingas šiuolaikinio Mumbajaus portretas. Jaudinantis, alsuojantis gyvybe, spaudžiantis ašaras ir veriantis iki širdies gelmių.

 
Savanoris bibliotekoje