Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Miegančioji Gražuolė

Miegančioji Gražuolė

Miegančioji Gražuolė

Autorės: Mary Higgins Clark ir Alafair Burke

JAV rašytoja, milžiniško populiarumo sulaukusių detektyvų autorė. Jos romanai, vertinami skaitytojų ir kritikų visame pasaulyje, nuolat patenka į skaitomiausių knygų sąrašus. Vien JAV šios autorės knygų parduota daugiau kaip 80 milijonų egzempliorių. Detektyvų karaliene vadinama Mary Higgins Clark yra daugelio prestižinių premijų laureatė, JAV detektyvų rašytojų asociacijos prezidentė, jos vardu pavadintas vienas svarbiausių apdovanojimų geriausiems šio žanro autoriams.
Alafair Burke (Alafer Burk, g. 1969) yra populiarių detektyvų ir kriminalinių trilerių autorė. Jos knygose dažnai galima atrasti realių bylų pėdsakų, mat rašytoja kadaise užsiėmė teisine veikla ir vis dar dėsto kriminalinę teisę.
„Kaltinamoji. Tris savaites šioje teismo salėje visi ją vadino kaltinamąja. Ne Keise. Ne Katerina Karter. Ir, žinoma, ne ponia Hanter Roli III, kokia ji būtų tapusi, jeigu viskas būtų susiklostę kitaip.“
Jauna ir graži meno kūrinių žinovė Katerina Karter buvo pripažinta kalta netyčia nužudžiusi savo sužadėtinį, garsų filantropą Hanterį Rolį III ir 15 metų praleido kalėjime. Nors visada tvirtino esanti nekalta, visuomenės nuomonė buvo negailestinga. Net atlikusi bausmę ir išėjusi į laisvę, Katerina neranda ramybės. Ją nuolat lydi smerkiantis aplinkinių dėmesys, o bulvarinės žiniasklaidos puslapiuose ji linksniuojama kaip „Pakvaišėlė Keisė“ arba „Žudikė Miegančioji Gražuolė“. Norėdama kartą ir visiems laikams įrodyti, kad nėra žudikė, Keisė kreipiasi į televizijos laidos „Įtariamieji“ prodiuserę Laurą Moran ir įtikina ją dar kartą nagrinėti jos bylą.
Detektyvų karaliene tituluojama Mary Higgins Clark ir bestselerių autorė Alafair Burke pristato trečią įtempto siužeto knygų ciklo apie televizijos šou „Įtariamieji“ dalį.
„Gudriai suregztas siužetas, intriguojantys ir nenuspėjami personažų veiksmai verčia prodiuserę Laurą ir skaitytojus desperatiškai ieškoti atsakymų į klausimus iki paskutinio knygos puslapio.“

 
Savanoris bibliotekoje