Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Iškilimo šulinys (ciklo "Paskutinė imperija" 2-oji knyga)

Iškilimo šulinys (ciklo "Paskutinė imperija" 2-oji knyga)

Iškilimo šulinys (ciklo

Autorius: Brandon Sanderson


Antroji rašytojo Brandon Sanderson serijos „Paskutinė imperija“ dalis – „Iškilimo šulinys“ patenkins visų, jau pamėgusių Miglos vaikus smalsumą. Kaip iš pelenų prikelti imperiją naujam gyvenimui?
Tai, kas atrodė neįmanoma, įvyko. Lordas Imperatorius buvo nugalėtas. Tačiau nugalėtas ir Kelseris – pagrindinis kovų įkvėpėjas. Svarbi užduotis atkurti ir atstatyti pasaulį teks Kelserio protežė – Vinei ir jos mylimajam. Kadaise buvusi gatvės mergiotė, ji dabar yra galingiausias Miglos vaikas žemėje.
Vinei nerimą kelia tai, kad ji tapo naujos religijos objektu, be to, miglos tapo visiškai nenuspėjamos po to, kai mirė Imperatorius. Negana viso to, Vinę persekioja kažkokia keista būtybė.
Viltį kursto tik vienintelė legenda apie Iškilimo šulinį. Tačiau niekas nežino nei kur jis, nei ką jis gali…
Brandon Sanderson sukurta „Paskutinės imperijos“ knygų serija laikoma vienu įspūdingiausiu pastarojo laiko fantasy žanro kūrinių. Pirmoji serijos dalis „Miglos vaikai“ pasakojo apie fantastinį pasaulį, kuriame visus terorizuojantis valdovas turi absoliučią galią ir visi sukilimai prieš jį žlunga. Tačiau atsiranda herojus, kuris ryžtasi padaryti tai, kas neįmanoma – pasitelkus visą pogrindžio elitą nuversti despotą.
Antrosios dalies „Iškilimo šulinys“ veiksmas vyksta jau po laimėto sukilimo ir pasakoja apie naujo pasaulio kūrimą, tačiau net ir nelikus žiauraus valdovo, ne viskas taip lengva, kaip norėtųsi.
Brandon Sanderson studijavo biochemiją, tačiau padaręs pertrauką suprato, kad chemijos nepasiilgo, bet labai pasiilgo rašymo. Baigė anglų kalbos studijas. Dirbdamas naktinėje pamainoje viešbutyje, visą laisvesnį laiką skyrė rašymui. 2005 metais buvo išleistas pirmas rašytojo romanas, kurį leidyklai jis buvo nusiuntęs prieš pusantrų metų. Už savo kūrybą yra pelnęs daugybę apdovanojimų, yra vienintelis rašytojas į trumpąjį David Gemmell Legen Award sąrašą patekęs aštuonis kartus per septynerius metus. 2011 metais šį apdovanojimą jis laimėjo.

 
Savanoris bibliotekoje