Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » (Ne)tobulos paauglystės užrašai

(Ne)tobulos paauglystės užrašai

(Ne)tobulos paauglystės užrašai

Autorė: Ramunė Murauskienė

Ar žinai, kad esame pakankamai geri tėvai? Tiesiog dažnai nenutuokiame, kokie mylimi esame ir kad mums netrūksta meilės. Mes tik neleidžiame sau būti mylimi. Todėl ši knyga yra meilės eliksyras visoms „infekuotoms“ tėvų ir mamų, senelių ir mokytojų smegenims. Leiskime joms pasveikti ir pamatysime, kad viskas yra ir bus gerai.
Apie buvimą savimi * Apie meilę bjauriajam ančiukui * Apie vaiko sodą * Apie ilgą kelionę per kopas * Apie 6 kvadratinius centimetrus * Apie moteris mokykloje * Apie nusivylimą vaiku * Apie namų darbus * Apie pažymį * Apie valstybinius egzaminus * Apie tarnystę vaikams * Apie jausmus * Apie tinkamus pokalbius.
Tai knyga apie augantį vaiką. Tai knyga apie tavo vidinį vaiką, kurį atėjo laikas užauginti. Juk mažus gali auginti tik dideli.
• Skaityk širdimi. Pasitikėk savo intuicija. Neleisk protui gadinti tau gyvenimo ir santykių su vaikais.
• Ne specialistų sugalvoti receptai, o tikros nesuvaidintos žmonių istorijos mus moko efektyviausiai.
• Skaitykime, mylėkime, veikime! Kas, jei ne mes?! Ruoškimės paauglystei! Ne kaip karui, o kaip įspūdingai mūsų vaikų transformacijai!
Trijų vaikų mamos, populiarių knygų autorės, televizijos ir radijo laidų dalyvės, gausiai lankomų seminarų, paskaitų ir mokymų lektorės, mėgstamų audiomokymų šiuolaikinėms moterims autorės, švietimo ekspertės, diplomuotos psichologės ir aktyvios visuomenininkės Ramunės Murauskienės kūryba ir veikla abejingų nepalieka nė vieno.
• Skaityk. Veik. Mylėk. Tik „maži“ tėvai turi sunkumų su augančiais vaikais.
• Kai auginame vaikus, auginame save.
Jei tavo vaikai dar maži, skaityk ir ramiai ruoškis paauglystei. Kai žinosi tam tikrus paauglystės ypatumus, pasitiksi ją išmintingai: ne su gėlių puokšte, bet ir ne su šautuvu. Paauglystė - tai ne karas. Jei tu jau gyveni bent su vienu paaugliu ir tai nėra tavo vyras, skaityk knygą su meile sau ir vaikui.
(Ramunė Murauskienė).
• Pažangaus mokslo, gyvosios psichologijos, meilės, tikėjimo ir vilties kvintesencija.
• Apie buvusius, esamus ir būsimus paauglius.
• Visiems, gyvenantiems su vaikais!

 
Savanoris bibliotekoje