Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Kitais metais Havanoje

Kitais metais Havanoje

Kitais metais Havanoje

Autorė: Chanel Cleeton

Įtraukianti knyga „Kitais metais Havanoje“ – tai istorinė drama ir sielos kelionė namo. Kas laukia paskutinį močiutės norą išpildyti į Kubą atvykusios merginos? Kokios paslaptys slypi kerinčio grožio, bet tragiško likimo šalyje?
Po mylimos senelės mirties kubietiškų šaknų turinti amerikietė keliauja į Havaną. Čia ji ne tik randa savo tikrąją tapatybę, bet ir sužino šeimos paslaptį, kuri buvo slepiama nuo pat revoliucijos laikų…
1958 m., Havana. Cukraus barono dukra, devyniolikmetė Elisa Perez priklauso Kubos aukštuomenei, kur jaučiasi pakankamai saugi nuo šalyje vis augančių politinių neramumų. Tačiau tik iki tol, kol užmezga slaptą romaną su aistringu revoliucionieriumi.
2017 m., Majamis. Laisvai samdoma rašytoja Marisol Ferera užaugo iš savo močiutės Elisos girdėdama romantiškas istorijas apie Kubą. Močiutė buvo priversta revoliucijos metu bėgti iš šalies. Paskutinis Elisos noras buvo, kad Marisol išbarstytų jos pelenus gimtojoje šalyje.
Atvykusi į Havaną Marisol akis į akį susiduria su kontrastais tarp tropinio ir nesenstančio Kubos grožio ir pavojingos politinės padėties. Į dienos šviesą pradėjus lįsti vis daugiau šeimos praeities paslapčių, Marisol susivokia jaučianti begalinę trauką paslaptingam vyrui. Jai prireiks pamokų iš močiutės praeities, kad suprastų tikrąją drąsos reikšmę.
Romanas „Kitais metais Havanoje“ atskleidžia ne tik šeimos, bet ir šalies portretą.

 
Savanoris bibliotekoje