Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Naujas būdas stiprinti sveikatą

Naujas būdas stiprinti sveikatą

Naujas būdas stiprinti sveikatą

Autorė: Robynne Chutkan

Šiandien daugelis naudojame įvairius kūno šveitiklius, valome rankas dezinfekantais, šaliname iš namų bet kokius purvo pėdsakus, susirgę griebiamės antibiotikų, valgome chemikalais ir pesticidais apdorotą maistą, beveik nesusimąstydami, kaip tai veikia mūsų sveikatą. Viena žymiausių Amerikos gastroenterologių Robynne Chutkan atkreipia dėmesį, kad gyvendami superšvaros amžiuje dažniau sergame astma, alergijomis, autoimuninėmis ligomis, diabetu, vėžiu, širdies ligomis, mus vargina nerimas, nutukimas, dirgliosios žarnos sindromas ir tam didžiulės įtakos turi nykstanti mikrobų įvairovė organizmo viduje ir išorėje. Autorė, medicinos mokykloje tradiciškai mokyta naikinti mikrobus, šiandien dalijasi būdais, kaip juos atkurti, kad šie už mus kovotų su ligomis. Remdamasi pacientų istorijomis ir asmenine patirtimi, ji kelia išsivysčiusioms šalims aktualų klausimą – gal atėjo laikas truputį „sulaukėti“ ir iš naujo įvertinti mikrobų teikiamą naudą?
Knygoje taip pat aptariama:
- Kokį maistą valgyti, kad jis maitintų jūsų mikrobiomą, leistų sumažinti svorį ir jaustis žvaliau.
- Kokie probiotikai ir kiti maisto papildai gali būti naudingi jūsų sveikatai.
- Kaip rūpintis kūno ir namų švara nenaikinant mikrobų.
- Kokių pasekmių gali turėti Cezario pjūvis ir kodėl svarbu kūdikius maitinti krūtimi.
- Kokius mikrobus tausojančius metodus rinktis įprastoms ligoms, tokioms kaip spuogai, šlapimo takų infekcijos, lėtinės slogos, gydyti.
- Kokius klausimus užduoti, kai gydytojas paskiria jums antibiotikų.
- Kaip pasigaminti sveikus pusryčius, pietus ir vakarienę, taip pat natūralios sudėties kosmetikos ir namų priežiūros priemonių.

 
Savanoris bibliotekoje