Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Užrakinti kambariai

Užrakinti kambariai

Užrakinti kambariai

Autorė: Care Santos

Kiekviena šeima turi savų paslapčių. Visi namai turi savų vaiduoklių.
Žinomo XX a. Ispanijos dailininko Amadėjaus Lakso anūkė Violeta iš Čikagos grįžta į Barseloną. Vietos valdžia nusprendė restauruoti namus, kur iki paskutinės dienos gyveno ir tapė jos senelis, ir įkurti čia muziejų. Tačiau vos pradėtus darbus sustabdo kraupus radinys – užmūrytame sandėliuke, nuėmus Amadėjaus žmoną Teresą vaizduojančią freską, aptinkami moters palaikai su grandinėle ir žiedu ant kaklo.
Iki smulkiausių detalių ištyrinėjusi senelio, kurį prisimena tik iš jo laidotuvių dienos, kūrybą, Violeta ryžtasi išsiaiškinti tikrąją savo giminės istoriją. Atskleisdama nemalonias ir gėdingas šeimos paslaptis moteris keliauja nuo vieno užrakinto kambario prie kito ir tik ji pati turi nuspręsti, ar atverti jų duris. Koks iš tiesų buvo jos senelis? Kokia senelės Teresos lemtis? Kodėl visi kalbėjo, kad ji pabėgo į Ameriką su meilužiu? Kas iš tiesų buvo tie Laksai? Ir, svarbiausia, kas yra Violeta Laks?
Pasakodama XIX a. pabaigos – XX a. pradžios Barselonos ir vienos įtakingiausių miesto šeimų istoriją rašytoja Care Santos sukūrė neįtikėtinai spalvingą ir įvairiapusį romaną. Neišsakytos mintys, nutylėtos tiesos, šešėliai, kurie klausosi pasislėpę užuolaidų klostėse, intrigos ir užrakinti kambariai pamažu atskleis šiurpią šeimos istoriją ir sykiu pakvies į nuostabią literatūrinę kelionę po gyvybingą, augantį ir nuolat kintantį miestą – Barseloną.
Tai didinga istorija apie aistras, paslaptis ir emocijas, bet labiausiai – apie moteris.

 
Savanoris bibliotekoje