Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Baimės vieta

Baimės vieta

Baimės vieta

Autorius: Erikas Laiconas

Erikas Laiconas – speleologas, keliautojas, fotografas, aplinkosaugininkas, ūkininkas, kelionių vadovas ir gidas, publicistas, pažintinių bei genealoginių knygų autorius, kolekcininkas ir muziejininkas. Techninį bei žemės ūkio išsilavinimą įgijo Lietuvoje, humanitarinį – Lenkijoje, speleologinį – Rusijoje, stažavosi Bulgarijoje ir Prancūzijoje. Kalba šešiomis kalbomis. Keliaudamas jau yra sukoręs daugiau nei 1 200 000 km (30 kartų aplink Žemės rutulį), o už Lietuvos ribų praleidęs daugiau nei 10 metų.
„Baimės vieta“ – antroji Eriko Laicono knyga iš serijos „Įeik, žmogau, į šią didybę!“ (pirmoji šios serijos knyga išleista 2018 m. pavadinimu
„Vidurdienio tamsa“). Autorius pasakoja apie įvairias pasaulio atogrąžų šalis, kuriose klajojo ieškodamas urvų ir urvynų, – nuo Pietryčių Azijos, Afrikos iki Lotynų Amerikos bei Karibų jūros regiono. Tai smalsaus žmogaus erudito, pasišventusio pažinti pasaulio kampelius, kelionių užrašai, kuriuose jis pateikia geografijos ir biologijos žinių apie aplankytas šalis bei sutiktus žmones. Be to, autorius lieka ištikimas ir speleologijai – prieš akis praslenka urvų tamsa, pavojai, atradimai, istorija.

 
Savanoris bibliotekoje