Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Povo turgelis

Povo turgelis

Povo turgelis

Autorė: Jojo Moyes

Septintasis dešimtmetis, Atėnė Forster — žavingiausia savosios kartos atstovė. Ši graži, išlepinta, pernelyg daug sau leidžianti mergina pelnė Paskutiniosios Debiutantės pravardę. Jai sutikus tekėti už žavaus jauno paveldėtojo Daglaso Feirli-Hulmo, jos tėvai lengviau atsikvėpė. Tačiau po dvejų metų pasklido gandai apie Atėnės romaną su kažkokiu prekeiviu.
Po trisdešimt penkerių metų Siuzanai Pikok tenka grumtis su garsiosios savo motinos palikimu. Paguodą teikia tik pačios atidaryta krautuvėlė-kavinė, pavadinta „Povo turgeliu“. Ji tampa tikru rojumi ir kitiems miestelio nepritapėliams. Ten Siuzana turbūt pirmą kartą gyvenime randa tikrų draugų, vienas iš jų — Alechandras, pabėgęs nuo Argentinoje jį persekiojančios praeities.
Siuzaną irgi persekioja motinos vaiduoklis, įsiūbavęs tragiškų įvykių grandinę. Tik stojusi prieš savo šeimą ir pripažinusi ilgai slėptus jausmus moteris galės susitaikyti su praeitimi. Pajutusi tvirtą pagrindą po kojomis, ji supranta, kad raktas į istoriją ir į laimę visą laiką buvo čia pat.

 
Savanoris bibliotekoje