Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Viržynų paukščiai

Viržynų paukščiai

Viržynų paukščiai

Autorė: Julianne Donaldson

1820 metai, Anglija. Septyniolikmetė Keitė Vortington supranta: derėtų surimtėti ir ruoštis santuokai. Deja, nerimastinga siela neleidžia nustygti vietoje.
Mergina svajoja ištrūkti iš varžančios motinos valios ir su netekėjusia teta iškeliauti į egzotiškąją Indiją. Tokiai progai pasitaikius, Keitė išgirsta motinos verdiktą: išvykti ji galėsianti tik tada, kai paviešėjusi įspūdingame Juodosios Viržynės dvare sulauks trijų pasiūlymų tuoktis ir juos visus atmes.
Keitė paprašo geriausio vaikystės draugo Henrio Delafildo pagalbos ir ima skaičiuoti pasiūlymus. Deja, jaunuoliai nė nenutuokia, kaip smarkiai šis susitarimas pakenks jų svajonėms.
Meilės reikaluose sandoriai tampa beverčiai, o planai žlunga. Juodosios Viržynės tyrlaukiuose Keitė suvokia, kas iš tiesų laiko įkalinęs jos širdį. Ar pasiūlymai tuoktis, kuriuos ji nusiteikusi atmesti, iš tikrųjų veda į laisvę?
Jane Austen ir seserų Brontë kūrinių dvasia persmelktas romanas kviečia pasinerti į meilės, intrigų ir besąlygiško atsidavimo sūkurį.

 
Savanoris bibliotekoje