Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Savanoris. Misija – sunaikinti Aušvicą. Tikra Witoldo Pileckio istorija

Savanoris. Misija – sunaikinti Aušvicą. Tikra Witoldo Pileckio istorija

Savanoris. Misija – sunaikinti Aušvicą. Tikra Witoldo Pileckio istorija

Autorius: Jack Fairweather

„Savanoris“ – tikra istorija, kaip Lenkijos pasipriešinimo kovotojas pateko į Aušvico koncentracijos stovyklą norėdamas ją sabotuoti, apie drąsius ir rizikingus jo bandymus perspėti Sąjungininkus apie beviltišką kalinių padėtį ir nacių planus, apie jo pastangas organizuoti kalinių pasipriešinimą ir, kol ne vėlu, prisišaukti pagalbą iš išorės.
Siekdamas išsiaiškinti tūkstančių į paslaptingą nacių koncentracijos stovyklą Reicho pasienyje patekusių žmonių likimą, trisdešimt devynerių metų lenkų pasipriešinimo kovotojas Witoldas Pileckis savo noru ryžosi drąsiai misijai – su suklastotais tapatybės dokumentais tyčia patekti į koncentracijos stovyklą, kad galėtų informuoti pogrindį, kas nutiko anksčiau į šią stovyklą patekusiems jo tautiečiams.
Vis dėlto informacijos rinkimas nebuvo vienintelis Witoldo tikslas: jis nusprendė organizuoti išpuolį iš vidaus – ten, kur vokiečiai mažiausiai to tikėjosi.
„Pileckis turbūt yra vienas iš mažiausiai žinomų Antrojo pasaulinio karo didvyrių <...> Ši knyga geriausiai atspindi nepaprastą jo gyvenimą.“ (Economist).

 

 
Savanoris bibliotekoje