Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Pamirštų svajonių rūmai

Pamirštų svajonių rūmai

Pamirštų svajonių rūmai

Autorė: Charlotte Betts

Šią knygą reikia skaityti lėtai – tik taip pavyks pasimėgauti spalvingosios Indijos vaizdais, kvapais ir garsais.
 
1798-ieji, britai viešpatauja Indijoje. Jauna moteris Beatrisė Sinkler neseniai tapo našle ir bėgdama nuo finansinių bėdų Anglijoje grįžo į gimtąjį kraštą – Haidarabadą. Prisiglaudusi pas brolį ir jo naująją šeimą, moteris bando iš naujo susikurti save bei atrasti gyvenimo džiaugsmą. Naujieji jos namai – kadaise prabanga žėrėję Jahanaros Mahalo rūmai, dabar skaičiuojantys paskutiniuosius savo metus ir slepiantys seniai pamirštas paslaptis.
Įgijusi rūmų ponių pasitikėjimą Beatrisė sugalvoja idėją, kaip juos prikelti... Tik ar ji gali tikėtis visų aplinkinių pagalbos? Ar neįklius ji į pavydžios konkurentės rezgamas pinkles?
Tuo metu visai šalia Jahanaros Mahalo sienų telkiasi prancūzų ir britų pajėgos, norinčios pasiglemžti Indijos turtus. Rūmų ir jų gyventojų likimas pakimba ant plauko. Šių dramatiškų įvykių sūkuryje Bitė sutinka vaikystės draugą Harį, kuris priverčia jos širdį tankiau plakti...
 
Charlotte Betts – populiari romantinių knygų autorė, parašiusi didelės sėkmės susilaukusius romanus „Vaistininko duktė“, „Prieskonių pirklio žmona“, „Karalienės siuvėjos paslaptis“.
 
Savanoris bibliotekoje