Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Blogio šnabždesys

Blogio šnabždesys

Blogio šnabždesys

Autorius: Donato Carrisi

Viduryje miško – šeši maži kapai. Kiekviename jų – po ranką. Penkios priklauso apylinkėse dingusioms mergaitėms, šeštoji dar neidentifikuota. Glumina tai, jog iki šiol nerasta nė viena auka – gyva ar mirusi.

 
Pareigūnė Mila Vaskez, per savo karjerą išaiškinusi aštuoniasdešimt devynias dingusių asmenų bylas, kartu su kriminologu Goranu Gavila pasineria į tyrimą. Radę įtariamąjį, neilgai trukus jie jaučiasi atsidūrę akligatvyje – šis išties įvykdė nusikaltimą, tačiau ne tą, dėl kurio jį sulaikė, – mergaičių jis negrobė. Klausimų iškyla daugiau, nei tyrėjai randa atsakymų.
 
Sekdami klastingo pagrobėjo pėdsakais, pareigūnai atskleidžia dar vieną, nesusijusį ir seniau įvykdytą, nusikaltimą. Tyrėjų komanda suklūsta: ar gali būti, kad jų ieškomas nusikaltėlis savo darbais siekia atskleisti kitų asmenų įvykdytus žiaurius nusikaltimus? O gal viskas tėra makabriškas sutapimas?
 
Donato Carrisi (g. 1973) studijavo teisės mokslus, specializavosi kriminologijos ir etologijos srityse, nuo 1999 m. dirba scenaristu, rašo detektyvus. 
 
„Blogio šnabždesys“, išverstas į daugiau nei dvidešimt kalbų ir tapęs sensacingu bestseleriu daugelyje Europos šalių, kritikų vadinamas retu grynuoliu – tai intelektualus trileris, provokuojantis klausimus, susijusius su blogio esme bei tamsiausiais žmogiškos sąmonės užkaboriais. Anksčiau autoriaus išleista knyga „Mergina rūke“ („Sofoklis“, 2018) sulaukė didžiulio skaitytojų susidomėjimo.
 
Savanoris bibliotekoje