Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Vaikams ir jaunimui » Šunlokas Holmsas. Du su puse seklio

Šunlokas Holmsas. Du su puse seklio

Šunlokas Holmsas. Du su puse seklio

Autorius: Isaac Palmiola

Humoro ir paslapčių kupina knyga „Šunlokas Holmsas. Du su puse seklio“ prikaustys vaikų dėmesį ir įtrauks į nekasdienius nuotykius.
Diegas ir Chulija jau nuo nežinia kada svajojo turėti savo gyvūnėlį ir ne vienus metus prašė tėvų leisti auginti šuniuką. Tačiau vos tik gavo, juos ištiko baisi nelaimė. Kas galėjo pagalvoti, kad vos pirmą kartą išvedus Šunloką pasivaikščioti į parką, jis bus pagrobtas?!
Tokios tragedijos vaikai tikrai nesitikėjo. Jeigu jie dabar pat nesuras Šunloko – praras jį amžiams. Negana to, jų laukia baisus skandalas namie. Tėvai tikrai nebus patenkinti, kad vos tik gavę šuniuką vaikai sugebėjo jį praganyti.
Čia ir prasideda tikri nutrūktgalviški detektyviniai nuotykiai, nes Šunloką reikia žūtbūt susigrąžinti, bet prieš tai teks išsiaiškinti ne vieną paslaptį ir įminti keisčiausias mįsles. Svarbiausia - kam prireikė paprasto ir nekilmingo šuns?
Tiesa, Diegas ir Chulija turi svarbią, nors ir nelabai daug kol kas keičiančią užuominą – pagrobėjas vairuoja ferarį. Argi logiška, kad jis grobia paprastą šuniuką, o ne kokį prabangų pudelį? Gal šis pagrobimas susijęs su tuo, jog Šunlokas ne šiaip koks šunpalaikis... Pasirodo, jis turi stebuklingų galių. Šunlokas gali skaityti mintis tų žmonių, kurie pakaso jam pilvuką!
Skamba paslaptingai, tiesa?
Kai įvyksta kas nors paslaptingo ir neaiškaus, turi tik vieną išeitį – kviesti Šunloką, Šunloką Holmsą.
Knyga „Šunlokas Holmsas. "Du su puse seklio" yra pirmoji iš Šunloko serijos, kurią sukūrė ispanų rašytojas Isaac Palmiola. Autorius gimė 1979 metais, gyvena Barselonoje. Studijavo katalonų filologiją ir pedagogiką. Rašė scenarijus įvairiems televizijos projektams ir filmams. Šiuo metu rašo knygas ir moko rašymo Barselonos Rašymo mokykloje.
Kaip jaunimo rašytojas debiutavo su knygų serijomis „The Mystery Team“ ir „Secret Academy“. Pastaroji itin išpopuliarino rašytoją Ispanijoje. Tai istorija apie niekur nepažymėtą salą Atlanto vandenyne. Toje saloje veikia slaptosios mokyklos, akademijos, kuriose mokomi griežtai atrinkti mokiniai. Niekas nežino, ko ir kaip jie mokomi, žinoma tik tai, jog jiems uždrausta apie tai kalbėti. Tačiau atsiranda kas ima aiškintis akademijos paslaptis...
„Šunloko Holmso“ serija – I. Pamiolos kaip vaikų rašytojo debiutas.

 
Savanoris bibliotekoje