Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Vaikams ir jaunimui » Fantastiniai gyvūnai. Grindelvaldo piktadarystės. Originalus scenarijus

Fantastiniai gyvūnai. Grindelvaldo piktadarystės. Originalus scenarijus

Fantastiniai gyvūnai. Grindelvaldo piktadarystės. Originalus scenarijus

Autorė: J.K. Rowling

Kelionė po burtininkų pasaulį tęsiasi...
Pirmosios serijos dalies „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“ pabaigoje Njutas Miglapūtys padeda prezidentei sučiupti galingą piktąjį burtininką Gelertą Grindelvaldą. Tačiau Grindelvaldas, kaip ir grasino, pasprunka iš kalėjimo ir iškeliauja suburti savo sekėjų, kurių dauguma nė nenutuokia apie jo užmojus: Grindelvaldas trokšta iškelti grynakraujus burtininkus į valdžią, kad šie valdytų Žiobarus. Siekdamas sukliudyti Grindelvaldui vykdyti savo planus, Dumbldoras šią užduotį paveda savo buvusiam Hogvartso mokiniui Njutui, šis kaipmat sutinka padėti, nenutuokdamas, kokie pavojai jo tyko. Burtininkų pasaulis vis labiau susiskaldo, meilė ir ištikimybė susvyruoja net tarp artimiausių draugų ir šeimos.
„Fantastiniai gyvūnai: Grindelvaldo piktadarystės“ – antrasis skaitytojų pamėgtų knygų apie Harį Poterį autorės J. K. Rowling penkių filmų serijos scenarijus. Pagal jį sukurtas filmas, kuriame fantastinių gyvūnų globotojo ir tyrinėtojo Njuto Miglapūčio vaidmenį atlieka „Oskaro“ laureatas Edis Redmeinas (Eddie Redmayne). Veiksmas vyksta 1927 metais, praėjus keliems mėnesiams po to, kai Njutui Miglapūčiui pavyko sučiupti garsų piktajį burtininką Gelertą Grindelvaldą. Naujausia nepakartojama paslapčių ir magijos istorija skaitytojus iš Niujorko perkelia į Londoną ir Paryžių.

 
Savanoris bibliotekoje