Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Influencerė

Autorius: Víctor Panicello

influencereIspanų autoriaus Víctor Panicello romanas paaugliams „Influencerė“ yra kelionė į Stebuklų šalį. Tiesa, Stebuklų šalis kiek kitokia ir šiuolaikiškesnė, nei buvo tada, kai joje lankėsi rašytojo Lewis Carroll kūrinio veikėja Alisa. Romanas skirtas jaunimui nuo trylikos metų.
Virtualus pasaulis – visata, kuri veikia pagal savo taisykles. Visai, kaip Alisos Stebuklų šalyje, ar ne? Virtualiame pasaulyje daug kas nėra taip, kaip atrodo, o tamsių kertelių čia gerokai daugiau nei manote. Romano „Influnecerė“ siekis yra parodyti netikrą, žvilgantį pasaulį. Socialiniai tinklai gali pasiūlyti daug įdomių teigiamų dalykų, bet dar dažniau jie įtraukia jaunus žmones, iškreipia realybę ir žlugdo.
Šešiolikmetė Nadia mokosi vidurinėje mokykloje ir jos tėvai laukia, kol mergina apsispręs, kokios karjeros nori ateityje. Tačiau pati Nadia nežino, ką nori veikti, o savo dėmesio negaili tik jai įdomiems dalykams, pavyzdžiui, „Instagram“ profiliui. Vieną dieną mergina nusprendžia, kad ateityje bus influencere ir pasiryžta bet kokia kaina padidinti savo sekėjų skaičių. Nadia perka gerbėjus, pradeda užmegzti pirmuosius verslo kontaktus, gauna dovanas ir vis augina ir augina virtualių gerbėjų būrį.
Šiame pasaulyje mergina jaučiasi kaip žuvis vandenyje, tačiau ar pavyks jai išsiskirti iš būrio kitų influencerių ir išlikti konkurencinėje ir nedraugiškoje aplinkoje?
Víctor Panicello „Influencerė“ – dienoraščio forma parašytas romanas, kuriame sekame Nadios karjerą, pirmuosius mėgėjiškus žingsnius, pakilimus ir nuopuolius. Autorius puikiai atskleidė, kad socialiniai tinklai nėra vien tik blogi ar vien tik geri. Viskas priklauso nuo to, kaip ir kam jie naudojami. Rašytojas atliko daug tyrimų, todėl Nadios istorija realistiška ir tinka daugeliui šių dienų interneto žvaigždučių.
Víctor Panicello – ispanų vaikų ir paauglių rašytojas, išleidęs daugiau nei dvidešimt romanų ir įvertintas daugybe nacionalinių ir tarptautinių premijų.
Trumpas aprašymas žada paaugliams aktualų ir šiuolaikišką skaitinį. Jį būtina įsigyti internetu. Pirkti online verta dėl įvairių priežasčių. Viena jų – geros kainos, juk akcijos ir išpardavimai vilioja įvairaus žanro bei siužeto knygas įsigyti pigiau. Atsižvelkite į skaitytojų rekomendacijas, apžvalgas bei atsiliepimus, o taip pat pavartykite virtualias ištraukas, knygų apimtį įvertinkite atsižvelgę į puslapių skaičių, atkreipkite dėmesį į santraukas ir aprašymus.

 
Savanoris bibliotekoje