Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Dešas ir Lilė

Autoriai: David Levithan, Rachel Cohn

desas ir lile issukiu dienorastisĮsivaizduok: esi savo mėgstamiausiame knygyne, peržiūrinėji lentynas. Prieini skyrių, kur gyvena tavo mėgstamiausio rašytojo knygos, ir ten, jaukiai įsitaisiusi tarp neįtikėtinai pažįstamų nugarėlių, tūno raudona užrašų knygelė.
Ką darytum?
Sprendimas, manau, akivaizdus: išsitrauki raudonąją knygelę ir atsiverti.
O tada darai viską, ką ji tau liepia.

Du šešiolikmečiai Dešas ir Lilė susipažįsta neįprastai – dėl to kalta knygyno lentynoje palikta raudona užrašų knygelė, prieš pat Kalėdas tampanti dviejų susirašinėjimo bičiulių bendru iššūkių dienoraščiu. Ar pašėlusi draugystė laiškais gali pavirsti tikru tarpusavio ryšiu? Jauki ir pilna humoro istorija, pasakojama iš abiejų veikėjų perspektyvų, sudomins ne tik paauglius.

Amerikiečių rašytojai Davidas Levithanas ir Rachel Cohn sukūrė šią knygą „Dešas ir Lilė. Iššūkių dienoraštis“ drauge. Tarsi pagrindiniai pasakojimo herojai Dešas ir Lilė, Davidas ir Rachel siuntinėjo vienas kitam knygos skyrius laiškais (tiesa, elektroniniais, o ne ranka surašytais į raudoną užrašų knygelę), o kitas pratęsdavo istoriją toliau. Davidas sukūrė visus Dešo, o Rachel – visus Lilės skyrius. Žaismingas ir šmaikštus pasakojimas paaugliams susilaukė didelio susidomėjimo pasaulyje, nominacijų įvairiems apdovanojimams bei dviejų tęsinių. Pagal knygą pastatytas populiarus „Netflix“ serialas „Dash & Lily“.

 

 
Savanoris bibliotekoje