Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Vaikams ir jaunimui » Nesužvėrėkime su gyvūnais: pasakos vaikams, suaugusiems vaikams ir suvaikėjusiems suaugusiesiems

Nesužvėrėkime su gyvūnais: pasakos vaikams, suaugusiems vaikams ir suvaikėjusiems suaugusiesiems

Autorius: Dainius Sabaliauskas

nesuzverekime su gyvunais pasakos vaikams suaugusiems vaikamsTai pasakos, kuriose tiek vaikai, tiek suaugusieji žvelgs į pasakų herojus savaip. Vaikai skaitys linksmus pasakojimus apie mielus ir nemielus žvėrelius, o suaugusieji atras paralelių su nūdiena, visuomenės įpročiais ir papročiais, gvildens egzistencinius sužmogėjusių žvėrių ir sužvėrėjusių žmonių klausimus. Vienoje iš pasakų – kiškio ir zuikio akistata. Kuris gi iš jų tikras? Atomazga žvėriška.

Šmaikščiai ir žaismingai parašytose pasakose skaitytojas pasiners ne tik į gyvūnėlių gyvenimo peripetijas, bet ir į savo vidinių žvėrių pasaulį – žvėrys aplink mus ir mumyse. „Knygą skaityti gali tėvai vaikams, vaikai tėvams, seneliai anūkams arba vieni patys sau – visi deriniai įmanomi. Ir visai nesvarbu, kiek metų būtų – treji, trisdešimt treji ar šimtas treji. Nuobodu nebus niekam", – šypsosi knygos autorius Dainius Sabaliauskas.

Knygos iliustracijos slepia visą puokštę prasmių. Tai meno kūriniai – ranka tapyti paveikslai. Jie ne tik iliustruoja, bet ir išplečia pasakų horizontus pakylėdami į naują meninį lygmenį. Iliustracijų autorė žinoma dailininkė, grafikė Evelina Paukštytė. „Jutau žvėrišką pilnatvę iliustruodama šias pasakas... Oi, kiek daug žvėrių čia sutikau – ir švelnių, ir dygliuotų, galiausiai bepiešdama vos vienu iš jų nepavirtau", – prisipažįsta menininkė.

Pasakų knyga „Nesužvėrėkime su gyvūnais" – tai išskirtinė dovana ir vaikui, ir suaugusiajam.

 

 
Savanoris bibliotekoje