Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Vaikams ir jaunimui » Juodoji valdovė

Juodoji valdovė

Autorė: Hanna Blixt

juodoji valdoveKova tarp baltųjų ir juodųjų šachmatų figūrų tęsiasi. Juodoji valdovė grįžo ir gviešiasi pagrobti Laiko knygą. Jeigu jai pavyks, tamsiosios jėgos vėl užvaldys Pasakiją, o kartu ir žmonių pasaulį. Sofija ir Leo privalo sunaikinti nelemtąją knygą. Jų laukia daugybė pavojingų nuotykių ir sudėtingų užduočių. Brolis ir sesuo neišsivers be pagalbininkų. Tačiau kaip atpažinti bendražygius, kuriais iš tiesų galima pasitikėti?

 Kuo ši knyga naudinga:

• Turtėja vaizduotė, žodynas ir iškalba.

• Ugdoma empatija, gebėjimas atpažinti ir suprasti jausmus.

• Knyga skatina mąstyti, analizuoti ir diskutuoti.

• Skaitant knygas apie bendraamžius, suteikiama galimybė per kito paauglio patirtis daugiau suprasti apie gyvenimą, aplinkinius bei save patį, kartu išgyventi sudėtingas situacijas, pamatyti, kaip kiti žmonės sprendžia problemas, pasvarstyti, kaip būtų galima pačiam jų išvengti.

• Knygos veikėjų pavyzdys rodo, kaip kūrybingai spręsti iškylančias problemas, skatina ryžtingumą ir gebėjimą siekti užsibrėžto tikslo.

Tai – antroji švedų rašytojos Hannos Blixt nuotykių serijos vaikams „Baltosios pelėdos ženklas" istorija. Iš viso parašytos septynios įtraukiančios knygos. Serija susilaukė didelio populiarumo Švedijoje. Lietuvišką leidimą iliustruoja dailininkė Neringa Žukauskaitė.

 

 
Savanoris bibliotekoje