Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Vaikams ir jaunimui » Karališkasis žvalgas. Dingęs princas

Karališkasis žvalgas. Dingęs princas

Autorius: John Flanagan

zvalgo mokinys 15 dinges princasNew York Times bestseleriu tapusioje serijoje – dar vienas įtemptas pasakojimas apie žvalgą Vilį ir jo bebaimę mokinę.

Galikos karalius Filipas atvyksta pas karalių Dankaną prašyti pagalbos. Valdžios ištroškęs baronas paėmė įkaitu jo sūnų, ir Filipas pageidauja, kad Dankanas pasiųstų žvalgą, kuris išvaduotų jaunuolį.
Vilis su Made puikiai tam tinka. Apsimetę keliaujančiais artistais – tėvu ir dukra – jie nesukeldami įtarimų pateks į de Falė pilį, kur laikomas princas. Tačiau Galikoje jų laukia pavojai: ginkluoti plėšikai, baisi audra ir paslaptingas seklys. Ar žvalgams pavyks visa tai įveikti ir surasti princą? Jei taip, kaip jį išgelbėti iš piktojo barono Lasinji?

Tai jau penkioliktoji australų rašytojo Johno Flanagano (g. 1944 m.) nuotykių serijos apie žvalgo mokinį knyga. Tęsinyje pasakojama apie kadaise žvalgo mokiniu, o dabar jau legendiniu žvalgu tapusio Vilio auklėtinės Madės nuotykius. Šios knygos mėgstamos skaitytojų visame pasaulyje ir susilaukė nemažai literatūrinių apdovanojimų.

 

 
Savanoris bibliotekoje