Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Pradedame skaitymus „Vasara su knyga“

Pradedame skaitymus „Vasara su knyga“

Birželio 1 d. startavo visą šalį apimantis projektas „Vasara su knyga“. Į projekto veiklą, kuri bus vykdoma visą vasarą, įsitraukė ir Tryškių bibliotekos skaitytojai. Pirmieji į biblioteką atskubėjo Tryškių Lazdynų Pelėdos gimnazijos būsimieji trečiokai su mokytoja Maryte Mažeikiene ir mokyklos bibliotekininke Zita Žaliene.

Vaikus nustebino gražių ir spalvingų knygų gausa bibliotekoje: berniukus labiausiai domino iliustruoti transporto ir technikos žinynai bei enciklopedijos, Goblinų ir Piratų kapitono nuotykiai, mergaites sužavėjo karalaičių, princesių, fėjų pasakos, Kakės Makės knygų serija. Mokėmės rasti lentynose reikalingas knygas, o pavartę ir išsirinkę sau įdomiausias, susipažinome su projekto siūlomomis veiklomis. Vienbalsiai buvo nutarta dalyvauti aktyviausio skaitytojo ir fotografijų „Vasara su knyga“ konkursuose bei „Vasaros skaitymo iššūkyje“, siūlančiame labai įdomias skaitymo ir kūrybines užduotis. Vaikus taip pat sudomino pasiūlymas „Skaityk, rašyk, kurk“ kūrybinėse dirbtuvėse perskaitytų knygų įspūdžius įamžinti mirioramoje ir vieno lapo knygoje. Galimybė pažinti daug įvairių herojų, piešti juos, vaidinti, perpasakoti įvairias žinomas pasakas, istorijas, būtent šitaip skaitymas padeda tobulinti vaizduotę. Paskui mokiniai dalijosi savo įspūdžiais apie perskaitytas knygeles, labiausiai patikusias ir sudominusias knygas siūlė skaityti draugams, o mes su mokytoja ir kolege apsvarstėme, kaip bendra patirtis galėtų padėti skaitymu „uždegti“ vaiką, išmokyti papasakoti apie perskaitytą knygą daugiau, negu kad „man patiko...“, kaip įtraukti į bendrą veiklą ir jaunųjų skaitytojų tėvelius, kad užsimegztų glaudesnis ryšys su biblioteka. Labai svarbu, kad vaikai matytų ir tėvus su knyga rankoje. Dažnai apsilankant bibliotekoje tai galima paversti nuolatiniu įpročiu. Nuoširdžiai to sieksime.
Apžiūrėję ir pavartę vyresniųjų moksleivių sukurtas vieno lapo knygas, būsimieji trečiokai mielai prisijungė prie akcijos „Gražiausi žodžiai knygai“. Išmokome išlankstyti knygelę iš vieno lapo – beliko ten įrašyti pačius gražiausius žodžius ir vėl sugrįžti į biblioteką.

Vyr. bibliotekininkė Janina Norvaišienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje