Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Laimės paieškos Vaikų literatūros skyriuje

Laimės paieškos Vaikų literatūros skyriuje

Vaikų literatūros skyrius pažintį su metų knygų rinkimuose dalyvaujančiomis knygomis pradėjo nuo knygos „Laimė yra lapė“. Taip jau sutapo, kad paskelbus akcijos pradžią bibliotekoje apsilankė knygos „Lapė yra laimė“ kūrėjos. Į knygos pristatymą atvykę vaikai susipažino su knygos autorėmis, dalyvavo kūrybinėse „Lapės laimės dirbtuvėse“. Kūrybinių dirbtuvių metu kūrė knygos „Laimė yra lapė“ personažus, kalbėjo apie tai, kas yra laimė. Prasidėjo laimės paieškos penketuko vaikams knygose. Buvo paruoštas ir išleistas knygų skirtukas, informuojantis kaip balsuoti už norimą knygą. Paruoštas pristatymas apie visas penketuko knygas ir užduotys vaikams.

Pradinių klasių moksleiviai buvo kviečiami į „Knygų vaikams“ pristatymus bibliotekoje.  Užsiėmimų metu kalbėjomės apie laimę, apie galimybes smagiai leisti laiką atostogaujant kaime, draugystę ir t.t.. Nuomonių būta įvairių, tačiau kai kurios knygos sulaukė daugiausiai simpatijų.  Rebekos Unos knyga „Aš esu Tomas, seklys“  vaikams paliko didžiausią įspūdį.

Priešmokyklinių ugdymo grupių vaikai buvo supažindinti su viena iš penketuko knyga, skaitomos knygų ištraukos, aptariamos iliustracijos, atliekamos kūrybinės užduotys ir kalbama apie laimę.

Visus metus  ir toliau bus vedami užsiėmimai vaikams pristatant geriausias metų knygas.

 

Vaikų literatūros skyriaus vedėja Rūta Savickienė

Nuotraukos Aurikos Stupelienės

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje