Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Šeimų turnyras „Minčių galiūnai vs Europa“

galiunai
Šeimų turnyro „Minčių galiūnai vs Europa“ taisyklės

1. Turnyre gali žaisti tik iš anksto užsiregistravusios komandos el. paštu Šis elektroninio pašto adresas yra apausogtas nuo spambots. Peržiūrėjimui reikia įjungti JavaScript. Registruojantis reikia nurodyti komandos pavadinimą ir komandos narių vardus, kapitono kontaktinius duomenis, šeiminius ryšius ir 10 komandos sugalvotų klausimų (registruojantis pirmą kartą).
2. Į turnyrą bus priimtos 10 pirmiausiai užsiregistravusių komandų.
3. Komandą gali sudaryti 4 - 5 asmenys.
4. Žaidime pateikiami bendrieji ir specifiniai klausimai apie Europą ir Europos Sąjungą. Juos rengia Europe Direct informacijos centras – Telšiai. Kita klausimų dalis – komandų sugalvoti klausimai europine tematika.
5. Vienas žaidimas bus sudarytas iš 4 turų: testas iš svarbių datų; žymių žmonių mintys, citatos iš Europos autorių knygų; komandų žaidėjų klausimai; kūrybinė užduotis. Komandų žaidėjų klausimus atrinks, adaptuos ir pavers tinkamais žaidimo organizatorius. Kiekvieno žaidimo tema bus pasirinkta, atsižvelgiant į svarbią Lietuvai ir Europai datą, aktualiją.
6. Už teisingą atsakymą į vieną klausimą komanda gauna 1 tašką. Už pusę teisingo atsakymo komanda gauna 0,5 taško. Už kiekvieną įdomų žaidimo dalyvių parengtą klausimą komanda gauna po 1 tašką, dar 1 taškas prisideda, atsakius į savo paties sugalvotą klausimą. Už neteisingą atsakymą komanda taškų negauna.
7. Žaidimo organizatorius veda bendrą žaidimo įskaitą ir visus komandų taškus sumuoja. Komanda, kuri surenka daugiausiai taškų per visus žaidimo turus, tampa nugalėtoja.
8. Jei dvi ar daugiau komandų surenka vienodai taškų, aukštesnę vietą užima paskutiniame ture geriau pasirodžiusi komanda. Jei komandos paskutiniame etape surinko vienodai taškų, tuomet aukštesnę vietą užima komanda, surinkusi daugiau taškų priešpaskutiniame turnyre ir taip toliau. Jei vis ų turų metų komandos surinko identišką kiekį taškų, metami burtai.
9. Pagrindinis žaidimo prizas – 2 asmenų įspūdinga kelionė (kelionės maršrutas bus patikslintas žaidimo metu).
10. Komanda tuo pačiu pavadinimu gali žaisti kitame turnyre, jei jos sudėtyje yra bent du žaidėjai, dalyvavę tos komandos sudėtyje praėjusiame turnyre.
11. Pačio žaidimo metu atsakymams surasti draudžiama naudotis telefonais ir kitomis ryšio priemonėmis, kompiuteriais, literatūra, papildomais užrašais, nusižiūrėti nuo kitų komandų. Po 3 žaidimo turų komandoms bus suteikta 5 minučių pertrauka ieškoti jiems reikiamo atsakymo į klausimą bibliotekos šaltiniuose.
12. Žaidimo organizatorius – Europe Direct informacijos centras – Telšiai.
13. Žaidimo partneriai: Europos Parlamento narys Bronis Ropė, Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka.
14. Žaidimo organizatorius neteisiamas ir neskundžiamas jokioms aukštesnėms institucijoms.

 
Savanoris bibliotekoje