Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Popietė. „Jau Velykos praėjo ir Atvelykis atskubėjo“.

Popietė. „Jau Velykos praėjo ir Atvelykis atskubėjo“.

Atvelykis – tai Velykų pakartojimas, jis užbaigia Velykų savaitę. Ypač daug dėmesio šią dieną skiriama vaikams, nes tai jų šventė. Tai diena, kurią reikia švęsti, kad būtume stiprūs ir sveiki. Tą dieną vėl dažomi kiaušiniai, ridenami margučiai, supamasi sūpynėse, krikšto motinos lanko savo krikšto vaikus. Per atvelykį kiaušinius daužydavo tik vaikai.

Balandžio 9 dieną į popietę susirinkę vaikai atsinešė savo, tėvelių ir senelių margintų margučių. Popietės dalyviai rinko gražiausiai ir kūrybiškiausiai išmargintus velykinius margučius. Popietės dalyviai dalyvavo piešimo konkurse „Nupiešk savo Atvelykio margutį“. Popietės metu susipažinome su Atvelykio tradicijomis, skaitėme eilėraštukus, studijavome atsineštų margučių dažymo būdus ir mokėmės su vašku marginti kiaušinius.

Atvelykis, kaip ir Velykos, siejamas su sūpuoklėmis. Dvaro sodybos teritorijoje yra įrengtos sūpuoklės. Išėjome į lauką ir iki valiai pasisupome.  Šventės pabaigoje vaikų laukė prizai. Visi susirinkusieji buvo apdovanoti įvairiais gardumynais ir  šokoladiniais kiaušiniais. Su vaikučiais smagiai praleidome laiką ir pasižadėjome susitikti kitą Atvelykį.

Vyr. bibliotekininkė Jadvyga Jakienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje