Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Motinos diena Nerimdaičiuose

Motinos diena Nerimdaičiuose
Kai pavasarį sodai pasipuošia nuostabiais žiedais, į mūsų namus ir širdis ateina Motinos diena. Mama – pats gražiausias žodis žemėje. Visomis pasaulio kalbomis jis skambiai vienodai švelniai. Mamos žodis lydi mus nuo pirmo žingsnio. Nėra ir nebus artimesnio žmogaus, švelnesnių rankų, šiltesnio, nei Mamos, žvilgsnio.
 Artėjant Motinos dienai, gegužės ketvirtos dienos popietę Nerimdaičių bendruomenės namuose vyko edukacinis užsiėmimas „Kaip pasigaminti lėlę“, skirtas dukroms, mamoms ir močiutėms. Šio užsiėmimo metu vyr. bibliotekininkė ir istorijos mokytoja Neringa Račkauskienė papasakojo, kokia reikšmė dar XIX pabaigos mergaičių gyvenime atiteko lėlei, iš ko jos buvo gaminamos ir   kaip vertinamos. Dalydamasi prisiminimais Nerimdaičių filialo „Bočiai“ pirmininkė Ona Račkauskienė pristatė savo rankų darbo lėles, kuriomis  žaidė vaikystėje.
Kadangi šiais metais minime Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, lėles gaminti nusprendėme su tautiškais rūbais. Tautiškos lėlės gamybos paslaptimis pasidalijo Nevarėnų pagrindinės mokyklos Etnokultūros būrelio vadovė mokytoja Lina Račkauskienė. Būrelio vadovė papasakojo, kad gaminti šias lėles nėra sudėtinga, o svarbiausia – nereikia adatos. Puikios nuotaikos lydimi, užsiėmimo pabaigoje džiaugėmės savo rankų darbo lėlėmis, kurios ir šiandien gali tapti puikia dovana kiekvienai mergaitei.
O sekmadienio rytą Nerimdaičių kaimo bendruomenės taryba po šv. mišių miestelio bažnyčioje gražiausiais žodžiais ir raudonų rožių žiedais sveikino visas Mamas ir Močiutes.
Vyr. bibliotekininkė Neringa Račkauskienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje