Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Viktorina apie Švediją

Viktorina apie Švediją

Kartais atrodo, kad mes daug žinome apie šalis, su kuriomis esame kaimynai, kuriose gyvena ar dirba mūsų giminės ar artimieji. Labiausiai mums sekasi tada, kai stebime įvairiausius žinių reikalaujančius konkursus per televiziją ar baruose. Tačiau, kai ateina TA minutė, kai tave pakviečia į tikrą komandą ir pačiam tenka atsidurti žaidėjo vietoje. Va tada prasideda... pats malonumas, tenka atkasti tokius lobius, kuriuos jau senokai tikėjaisi pamiršęs...

Taip nutiko ir  spalio 12 d. vakare  Telšių K. Praniauskaitės bibliotekoje vykusioje viktorinoje apie Švediją, kurią inicijavo Švedijos ambasada Lietuvoje.  Viktorinos metu komandos ne tik atsakinėjo į klausimus apie Švedijos geografiją, istoriją, literatūrą, gamtą, gyvūnus, žymiausius Švedijos atlikėjus, bet ir dėliojo dėliones, vaizdavo įvairiausius gyvūnus ir šiaip smagiai leido laiką.
Daugiausiai taškų surinko ir nugalėtoja tapo komanda "Laimos kiemas". Šios komandos nariai bus pakviesti į Švedijos ambasadą Lietuvoje pabendrauti su ambasadore, kur jiems bus surengti šimtmečio pietūs.
Biblioteka dėkoja ir kitoms komandoms: 1 tašku atsilikusiai Telšių Žemaitės gimnazijos komandai "MEPA TŽG", merginoms iš "Bandom laimę" bei ištvermingai visus iššūkius priėmusiai senjorų komandai "Asablyvi".
Dar kartą tariame "Ačiū" ir kviečiame užsukti vėl!
 
Savanoris bibliotekoje