Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Nerimdaičiai prisijungė prie Suaugusiųjų mokymosi savaitės 2018

Nerimdaičiai prisijungė prie Suaugusiųjų mokymosi savaitės 2018

2018 m. lapkričio 19 – 25 dienomis Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacija kvietė švietimo, kultūros ir meno, verslo įstaigas, institucijas, organizacijas ir visus suaugusiuosius kurti MOKYMOSI šventę - devynioliktąją suaugusiųjų mokymosi savaitę „Lietuva mokosi: iš praeities į ateitį“. Savaitė buvo skirta atkurtos Lietuvos šimtmečiui paminėti.

                      Į šios savaitės judėjimą įsijungė ir Nerimdaičių miestelio biblioteka. Savaitė prasidėjo nuo edukacinio užsiėmimo „Sveikos gyvensenos paslaptys“, kuris vyko lapkričio 20 d. miestelio bendruomenės namuose. Šio užsiėmimo tikslas buvo – suteikti miestelio gyventojams žinių ir praktinių įgūdžių, teikiant kvalifikuotą pradinę pagalbą, nelaimės ištiktam žmogui. Užsiėmimo metu Telšių r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotoja Vaida Urvakienė, naudodama specialų manekeną, mokė ir rodė, kaip teisingai suteikti reikalingą pagalbą, kai žmogus patenka į į įvairias kritines, sveikatai ir gyvybei pavojingas situacijas. Specialistė, dalyviams pristatė medicininės įrangos - defribriliatoriaus pranašumus, kai reikia tinkamai atlikti pirmąją pagalbą.

                      O lapkričio 23 dieną miestelio gyventojai buvo kviečiami į meno terapiją šeimai „Mandalų piešimas“. Šios terapijos metu, vaikai ir suaugę spalvindami mandalas, susipažino su jų formomis ir naudojamų spalvų reikšmėmis. Kaip teigė vyr. bibliotekininkė, mandalos jau buvo žinomos senovės Indijoje, simbolizavo ratą, į kurį pasitelkdami įvairius simbolius ir formas žmonės perkeldavo savo supratimą apie gyvenimą, jame vyraujančius reiškinius, paslaptis, galias, todėl  manadalų spalvinimas padeda labiau pažinti save ir mažina stresą.

                      Suaugusiųjų mokymosi savaitės renginiai padėjo miestelio gyventojams atrasti įdomesnių mokymosi užsiėmimų, papildė žinių bagažą ir praturtino savo dvasinį pasaulį.

Vyr. bibliotekininkė Neringa Račkauskienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje