Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

„Poezijos knygų penketuko pristatymas“

„Poezijos knygų penketuko pristatymas“

Gruodžio 14 dieną į Kuršų biblioteką sugūžėjo poezijos mėgėjai, kur vyko popietė „Poezijos knygų penketuko pristatymas“, skirta akcijai „Metų knygos rinkimai 2018“. Keturioliktą kartą vykstanti akcija skatina Lietuvos gyventojus domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra ir atkreipti dėmesį į geriausius jos kūrinius, populiarinti skaitymą kaip prasmingą ir patrauklų užsiėmimą.

Popietė pradėta Marcelijaus Martinaičio žodžiais :

Poezija yra popieriaus lapai, gražiai prirašyti eilutėmis.

Poezija yra knygos, į kurias tiesiame ranką, kai gera ar liūdna, arba kai nėra kam tos rankos paduoti.

Poezija yra tekstai, mokykloje privalomi skaityti, analizuoti, interpretuoti, įsiminti.

Poezija kartais yra nušvitimas, visiška vaizduotės laisvė, kai įgyjamas nuo nieko nepriklausantis savo asmenybės pajautimas.

Renginyje dalyvavo literatė poetė Sigita Naglienė, jai talkino nuostabūs muzikantai – bardas  Romualdas Miškinis ir fleitos virtuozas Algis Stankus.

Poezijos popietėje literatė Sigita Naglienė vaizdžiai, išsamiai ir įdomiai pristatė penkias 2018 metų poezijos knygas. Tai Gretos Ambrazaitės „Trapūs daiktai“, Gintaro Bleizgio „Xeranthemum“, Mariaus Buroko „Švaraus buvimo“, Tomo Petrulio „Triukšmo gyvatė“ ir Kornelijaus Platelio „Įtrūkusios mėnesienos“. Po kiekvienos knygos pristatymo literatė S. Naglienė šiltai ir jausmingai deklamavo autorių poeziją. Atliekami muzikiniai kūriniai buvo nuoširdūs ir palietė ne vieno klausytojo širdį. Popietėje buvo perskaityta nemažai tokių eilėraščių, kurie sujaudino dėl savo tematikos, meistriškai pavartotų simbolių ir tokių, kurie šiek tiek šokiravo, vertė mąstyti ir neleido atsipalaiduoti.

Vyr. bibliotekininkė Jadvyga Jakienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje