Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Tarptautinė vaikų knygos diena Eigirdžiuose

Tarptautinė vaikų knygos  diena Eigirdžiuose

Tarptautinė vaikų knygos diena švenčiama kartu su pasakų kūrėjo Hanso Kristijano Anderseno (1805–1875) gimtadieniu – balandžio 2-ąją. Tai, kad šio rašytojo gimtadienis pasirinktas kaip Vaikų knygos diena, rodo, kokia svarbi vieta vaikų literatūros istorijoje skiriama šiam kūrėjui. Jo vardas tapo savotiška vaikų literatūros emblema. ,,Ne bėda gimti ančių kieme, kad tik būtum iš gulbės kiaušinio“ (H. K. Andersenas). Bjaurusis ančiukas, pavirtęs gulbe, gali būti suvokiamas kaip H. K. Anderseno likimo alegorinis pasakojimas, o skaitytojui ši pasaka, manau, yra tapusi viltinga metafora, kuri atgimsta mūsų prisiminimuose, kai vaikui į rankas įduodame H. K. Anderseno pasakų knygą.

  Telšių r. sav. Karolinos  Praniauskaitės VB Eigirdžių filiale  taip pat  buvo paminėta Tarptautinė vaikų  knygos diena. Svečiavosi jaunas  rašytojas Darius Rekis. Svečias įspūdingai pristatė savo naują knygą ,, Kaip kukiai su gruzdžiais kovojo‘‘.  Vėliau vaikai, padedami rašytojo, patys pabandė sukurti istoriją su išgalvotais veikėjais ir pačių išgalvotu  siužetu.

  Bibliotekoje eksponuojami  sakmių nameliai. Integruotoje lietuvių kalbos ir dailės pamokoje mokiniai kūrė sakmes (mokytoja V. Leipuvienė), o dailės pamokoje jas iliustravo ( mokytoja A. Bagužienė).

  Vaiko gyvenime knygoms turėtų būti vietos, kaip ir žaidimams. Skaitymo nauda yra neišmatuojama, šie įgūdžiai išlieka visą gyvenimą. Skaitymu ar paprasčiausiu knygų vartymu, žiūrėjimu susižavi intelektualesni, kūrybingesni, didesnės vaizduotės vaikai. Jei norite, kad jūsų vaikas taptu tokiu – nešvaistykite laiko, pradėkite nuo šiandien, nieko nelaukdami, kasdien diekite šį nepaprastai svarbų skaitymo įprotį :  ,,Niekas kitas taip nesužadina ir neugdo vaiko vaizduotės, kaip knyga. Pamatykime džiaugsmą vaiko akyse, kai jis perskaito pirmąjį žodį ir į rankas pasiima pirmąją knygutę.“ (Astrida Lindgren)

                                                                                              Eigirdžių filialo bibliotekininkė  Adelė Žitaveckienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje