Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2012 » 2012 02 24 Visą mėnesį Kaunatavos filiale vyko metų knygos rinkimai

2012 02 24 Visą mėnesį Kaunatavos filiale vyko metų knygos rinkimai

 

Labai smagu, kad kaip ir visoje Lietuvoje, taip ir Kaunatavos filiale antrus metus iš eilės vyko Metų knygos rinkimai. Kaunatavos bibliotekai akcijos organizatoriai padovanojo visų trijų – vaikų, paauglių ir suaugusiųjų - kategorijų knygas. Bibliotekoje parengėme šių knygų parodą, bet po kelių dienų, netrukus knygas paėmė skaitytojai, kurie dalijosi nuomone, diskutavo ir balsavo už labiausiai patikusia. Balus rašėme nuo 1 iki 10, o mažiausieji dar ir piešė savo pamėgtos knygutės herojų.

Nuomonių buvo visokių įvairiausių. Visos knygos sulaukė įvertintojų ir kiekviena turėjo savo gerbėjų. Suaugusieji daugiausia balų atidavė Kristinos Sabaliauskaitės knygai „Silva Rerum II“, nors daug gražių atsiliepimų sulaukė ir mūsų kraštiečio Romualdo Granausko „Trys vienatvės“.

 Paauglių kategorijoje visus balus surinko Gendručio Morkūno knyga „Iš Nuomiškio gyvenimo“. Šio autoriaus knyga labiausiai patiko ir pernai.

Sunkiausiai Metų knygą rinko vaikai. Jiems, kaip ir pernai, patiko visos, tad nusprendėme, kad skaitomiausia bus ta, kuriai daugiausiai piešinių pripiešė vaikai. Ja tapo Violetos Palčinskaitės „Muzika Troliui“.

Norėtume padėkoti Metų knygos rinkimų organizatoriams ir Ūkio bankui suteikusiems galimybę maloniai leisti laiką su knygomis ir dalyvauti rinkimuose su visais kartu. Mūsų bibliotekos nuomonė šiek tiek skiriasi nuo visos Lietuvos išrinktų knygų, bet patirtas malonumas skaitant ir renkant manu toks pat.

 
Savanoris bibliotekoje