Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2012 » 2012 04 25 Savojo kelio beieškant

2012 04 25 Savojo kelio beieškant


Malonią staigmeną varniškiams balandžio 25 – tosios popietę pateikė Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos Varnių miesto bibliotekos bei Kultūros ir jaunimo centro darbuotojai, surengę saviraiškos dieną „Savojo kelio beieškant“,kurią pradėjo Z.Macienė.

Šventiškai išdabinta salė tądien atrodė tarsi menų dirbtuvė: ant molbertų puikavosi Pavandenės pagrindinės mokyklos jaunųjų dailininkų S. Aleksandravičiūtės, D.Ramono ir A.Zaurako tapyti paveikslai (mokyt.V.Kubilius), M.Valančiaus gimnazijos moksleivių K. Miniotaitės, M. Alvinskio, A. Bunkevičiūtės, R. Ivancevičiūtės ir kt. grafikos darbai (mokyt. A.Adomaitienė).,,Gobeleno ir karoliukų vėrimo‘‘ būrelio darbelius ir įvairiausius aksesuarus pristatė mokytoja E.Suokienė, pagirdama darbščių rankų mergaites R.Jastrumskytę, R. Burzdžiūtę, S. Mikutytę, G. Kasmauskytę ir kt.

 „Preciziškais“ medžio drožiniais ekspoziciją papuošė M.Valančiaus gimnazijos 3g klasės moksleivio R.Šetiko darbeliai.

Per visą salę išsirikiavo projekto „Menų savaitė“ dalyvių fotografijų darbų galerija „Mes tokie“ (vad. jaunimo renginių organizatorius G.Baktys).

Salėje, tarp susirinkusiųjų į popietę, nemažas būrys mokytojų, tarp svečių – Varnių parapijos klebonas J.Petrauskis, seniūnas R.Bružas,socialiniai darbuotojai.Jaukioje aplinkoje ir visų akyse tvyrojo vienas leitmotyvas : „Esame tam, kad drauge kurtume idėjas, skleistume ir įprasmintume žinias“.

Nors pasaulis minėjo „Tarptautinę triukšmo prevencijos dieną“, mūsuose „protingų“ muzikos garsų,beieškant savojo gyvenimo kelio, nestigo – tuo pasirūpino muzikinio fono vadovas S.Vilkas.

Scenoje – Pavandenės pagrindinės mokyklos meninio žodžio skaitovai :V.Kumžaitė ir J.Druktenis.

Viešnios iš Janapolės Daiva Litvinienė su dukrele Deimante atliko daineles „Laimės paukštė“ ir „Mano mama“.

Paruošiamosios klasės mokinukas Jokūbas -Felicijus Ivinskis pianinu virtuoziškai atliko „Ikimokyklinukų maršą“.

Meninės dalies „vadžias“ perėmę Telšių muzikos mokyklos Varnių skyriaus muzikantai stebino kūrinių įvairove bei atlikimo subtilumu. Nepakartojamos buvo G.Kasmauskytė ir B.Diulaj, fleitomis atlikusios „Romansą“ ( E.Kaniavos ir Deivio „Tas, kuris aukštai“).Įspūdingai nuskambėjo saksafonistų Vitalijos ir Tomo Bunkevičių atliekamas „Choras“.

Visi muzikantai susilaukė karštų plojimų.Padėkos, plojimai nuskambėjo ir muzikos mokytojams D.Praspaliauskienei, R.Vitkevičienei, G.Liudvinskui ir A.Pleškiui.

Kaip visada savam amplua buvo Varnių kultūros ir jaunimo centro meno vadovės Ugnės Valickaitės šokėjėlės.

Pabaigai literatūrinę – muzikinę kompoziciją aliko svečiai iš Žarėnų – Dalia,Vidas ir Dainora Petrauskai bei Irmina Meškauskaitė.

Visam šiam puikiam „paradui“ išmoningai ir artistiškai vadovavo renginio vedėjos sesutės Evelina ir Karolina Genytės.

Karšti padėkos žodžiai nuskambėjo gausiam būriui renginio rėmėjų.Kiekvienam saviraiškos dienos „Savojo kelio beieškant“dalyviui Varnių seniūnijos seniūnas R.Bružas įteikė Padėkos raštus, o bibliotekos darbuotojos - dovanėles.

Nuoširdžias padėkas pareiškė Telšių K.Praniauskaitės bibliotekos direktorė V.Černiauskienė ir Varnių kultūros ir jaunimo centro direktorė R.Servienė, Varnių bibliotekos darbuotojos Z.Macienė ir V.Krenciuvienė.

Pavasariškai ir turiningai nuskambėjęs renginys „Savojo kelio beieškant“ buvo dalykiška ir logiška „Nacionalinės bibliotekų savaitės“ tąsa.

Stanislovas Genutis

 
Savanoris bibliotekoje