Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2012 » 2012 04 27 Nacionalinė bibliotekų savaitė vaikų literatūros skyriuje

2012 04 27 Nacionalinė bibliotekų savaitė vaikų literatūros skyriuje


Savaitės metu vyko eilė renginių ir akcijų skirtų vaikams. Vaikų literatūros skyrius pasipuošė l/d „Eglutė“ spalvingais vaikų dailės darbeliais. Lopšelyje-darželyje „Eglutė“ organizuojami dailės užsiėmimai, kurie vyksta pogrupiais, atsižvelgiant į vaikų amžių. Dailės būrelių mokytoja-Jurgita Nagienė. Meniniai vaikų gebėjimai ugdomi piešimo, aplikacijos, lipdymo, tapybos valandėlių metu. Vaikai supažindinami su dailės raiškos priemonių įvairove, o svarbiausia jie mokosi ir įpranta kurti grožį, estetišką aplinką, naujas formas, vaizdus. Vaikai pasakoja ne tik žodžiais, judesiais, garsais, bet ir nupieštais vaizdais. Tuo tarpu tėveliai gali džiaugtis autoriniais savo atžalėlių darbeliais.

 Vaikų literatūros skyrius pradėjo akciją „ Knygų mainai“, kurios metu bus galima pasidalyti ir apsikeisti knygomis.

Akcijos tikslas – sukurti bibliotekos lankytojams galimybę nebeskaitomas knygas iš asmeninių bibliotekų išmainyti į dar neskaitytas, arba tiesiog palikti jas bibliotekoje. Bibliotekos darbuotojos pasirūpins, kad knygos patektų į bibliotekos fondus arba toliau dalyvautų mainuose.

Vyresni bibliotekos skaitytojai buvo pakviesti į Žemaitės teatrą, kur žiūrėjo Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Amerikos skaityklos ir Šiaulių kultūros centro jaunimo mėgėjų spektaklį „Sirenos dainos“.

Kiekvieną dieną vaikų literatūros skyriuje vyko užsiėmimai sėdintiems prie kompiuterių. Vaikai mokėsi piešti kompiuteriu, mokėsi kaip susirasti norimos informacijos, dalyvavo viktorinose. Ypač patiko piešimo užsiėmimai. Savaitės pabaigoje suruošta kompiuterių pieštų darbų parodėlė.

Rūta Savickienė

 
Savanoris bibliotekoje