Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2011 » 2011 03 21 Viešosios interneto prieigos atidarymas Varnių miesto bibliotekoje

2011 03 21 Viešosios interneto prieigos atidarymas Varnių miesto bibliotekoje

"Nuo knygnešio iki kompiuterio"

Praėjusį trečiadienį Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos Varnių filiale surengtame renginyje „Nuo knygnešio iki kompiuterio“ dalyvavo Varnių bendruomenės, Janapolės pagrindinės mokyklos, VšĮ Telšių regioninio profesinio mokymo centro, Varnių kultūros ir jaunimo centro, seniūnijos darbuotojai, Motiejaus Valančiaus gimnazijos pedagogai ir gausus būrys bibliotekos skaitytojų. Taip buvo paminėta Knygnešio diena ir pristatytos projekto „Bibliotekos pažangai“ galimybės — komunikatorius.
Eilėmis apie knygnešius skaitomą gimnazistės Indrės Pabijonavičiūtės pradėtą renginį tęsė bibliotekininkė Vida Krenciuvienė. Ji pakvietė visus paminėti kovo 16-ąją švenčiamą Knygnešio dieną. Ta proga Varnių Motiejaus Valančiaus gimnazijos mokytoja Vlada Vengrienė prisiminė knygnešystės laikus, žymiausius Lietuvos, Žemaitijos ir Varnių krašto knygnešius, dalijosi prisiminimais, kuriuos buvo girdėjusi iš savo tėvų ir kitų tų laikų liudininkų. Renginyje dalyvavęs Varnių kultūros ir jaunimo centro vaikų folkloro ansamblis „Cyruliuks“, padainavęs dainas ir prisiminęs liaudišką išmintį apie paukščius, perkėlė iš knygnešių į kompiuterių laikus.
 
Renginyje dalyvavusi Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos direktorė Virginija Černiauskienė pasidžiaugė, kad Varniuose minima Knygnešio diena ir kad bibliotekininkės Vida Krenciuvienė, Elena Dauskurtienė ir Liuda Kuzminskienė savo nuoširdžiu darbu, bendravimu su skaitytojais tęsia knygnešystės tradicijas.
 
 
Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja Vida Urnikienė prisiminė, kad varniškiai vieni pirmųjų rajone pagal PHARE programą bibliotekai gavo kompiuterius. Dabar kompiuterinė įranga atnaujinama projekto „Bibliotekos pažangai“ lėšomis. Pavaduotoja supažindino su šiuo projektu, bibliotekininkų ir gyventojų mokymo programomis, vykdomomis akcijomis, kuriose aktyviai dalyvauja ir varniškiai. Ji paragino Varnių bibliotekininkes kartu su bendruomene, švietimo, kultūros, seniūnijos darbuotojais dalyvauti „Bibliotekos pažangai“ vykdomame projekte, kur yra galimybė laimėti fotoaparatą ir filmavimo kamerą.
Išklausę kalbų visi išskubėjo prie naujų kompiuterių ir išbandė naujai įdiegtą komunikatorių. Susėdę prie kompiuterių varniškiai monitoriaus ekrane išvydo Kaunatavos filialo bibliotekininkę Viliją Jocienę, kuri pasveikino su prasidėjusiu pavasariu ir Knygnešio diena. Varnių bibliotekos lankytojams naudojantis dar pažangesne kompiuterine įranga bus dar daugiau galimybių mokytis, gilinti žinias, naudotis šiuolaikinėmis bendravimo galimybėmis.
Tą dieną Varnių filialo bibliotekininkė V.Krenciuvienė projekto „Bibliotekos pažangai“ puodelį padovanojo Tomui Aušinskui, kuris tapo 10-tūkstuoju nuo 2005 metais įrengto Viešojo interneto prieigos taško lankytoju. Projekto „Bibliotekos pažangai“ suvenyrai buvo įteikti ir kitiems popietės dalyviams.
 
Telšių apskrities laikraštis ,,Kalvotoji Žemaitija“ korespondentė
Danutė Jackutė
 
Savanoris bibliotekoje