Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2011 » 2011 04 14 Pasakų popietė

2011 04 14 Pasakų popietė

Balandžio 14 dieną Nevarėnų vidurinėje mokykloje vyko popietė "Stebuklingas pasakų pasaulis". Renginyje dalyvavo pradinių ir penktų, šeštų klasių mokiniai, mokytojai, tėveliai. Taip pat Mitkaičių skyriaus mokiniai, mokytojai ir tėveliai. Popietės organizatorė Mitkaičių kaimo bibliotekos vedėja Janina Glodenienė.

Renginį pradėjo Pasakų senelė, nešina pilnu krepšeliu dovanų. Ji pažadėjo, kad apdovanos tuos, kurie teisingai atsakys į jos pateiktus klausimus.

Pasakas inscenizuoti pradėjo mokyklos priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai. Tarp pasirodymų apie skaitytas pasakas ir jų veikėjus su vaikais kalbėjo Pasakų senelė. Mokiniai labai aktyviai dalyvavo pokalbyje, todėl sulaukė įdomių prizų.

Pasakos buvo inscenizuojamos ne tik lietuviškai. Trečios ir 6a klasių mokiniai kalbėjo angliškai. Daugelį pasakų veikėjų žiūrovai lengvai atpažino. Čia buvo vilkas, lapė, ežys, ožiukai, raudonkepuraitė ir kiti veikėjai, kurie stebino įspūdinga apranga bei vaidyba.

Renginio pabaigoje Pasakų senelė padėkojo mokiniams už gražų pasirodymą, o mokytojams už mokinių paruošimą. Pasidžiaugė, kad vaikai skaito pasakas. Atsisveikindama įteikė kiekvienai klasei po knygelę.

Popietė paliko neišdildomą įspūdį ir vaikams, ir suaugusiems.

"O pasaulis gražesnis, daug gražesnis, kada jame yra vietos pasakai. Ir žmonės geresni." Just. Marcinkevičius.

 
Savanoris bibliotekoje